Lars Lillo-Stenberg er ubestridt frontfigur i deLillos. I juli blir det delillos-konsert på Oscarsborg. Foto: Pressefoto

deLillos kommer til Oscarsborg akustiske

Nå har også deLillos og Susanne Sundfør takket ja til sommerens festivalbegivenhet på Oscarsborg.
Mariann L Dahle
Mariann Leines Dahle Profil E-post
Publisert 09.03.2012 kl 14:16 Oppdatert 09.03.2012 kl 14:29

Tips en venn på e-post:


Susanne Sundfør (25) ble for alvor kjent da hun slapp singelen «Wall» i 2006. Foto: ANB/Arkiv

Dermed kan publikum glede seg til «Neste sommer» allerede denne sommeren, nærmere bestemt 6.-7. juli, under musikkfestivalen «Oscarsborg akustiske» på festningsøya i Drøbaksundet.

– Vi begynner å glede oss enormt nå, sier festivalgeneral Hans Petter Haaland som bor i Drøbak. Fra før har han sikret seg solide navn som Halvdan Sivertsen og Jan Eggum, samt Jonas Alaska og Mikhael Paskalev.

Kjente låter
deLillos er et band svært mange har et forhold til. Bandet, som er kjent for låter som «Hjernen er alene» og «Suser av gårde alle mann» har holdt det gående helt siden 1984, og sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig, Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal.

– Vi ser fram til en aften med et låtunivers vi knapt har sett maken til i norsk pophistorie. Det er en stor ære og glede for oss å kunne presentere deLillos som en av hovedattraksjonene under historiens første festival på Oscarsborg, sier Haaland.

Særegen stil
Susanne Sundførs særegne stemme og stil har også gjort seg bemerket. Hun debuterte i 2006 med singelen «Walls» og i 2007 fikk hun spellemannspris. Sundfør blir ofte sammenlignet med Joni Mitchell og Carole King. Da hun nylig slapp singelen «White foxes» haglet superlativene fra journalister, bransjefolk og musikkelskere.

– Forventningene til haugesunderens kommende album var i utgangspunktet enorme etter fantastiske «The Brothel» fra 2010. Nå er de om mulig skrudd enda noen hakk opp, sier Haaland om det neste albumet som slippes 26. mars. Han forventer skyhøy gåsehudfaktor, tårer i øyekroken og alt annet som hører med når Sundfør inntar scenen på historisk grunn i sommer.

På forsiden nå


Ulovlig fiske- igjen

Politiet melder søndag formiddag om ulovlig fisking på Nesodden.

"Hyttebrann" var storstilt oppussing

I 13-tiden søndag fikk politi og brannvesen melding om en mulig hyttebrann på Fjellstrand.

Livsfarlig kjøring på E6

Kappkjørte i fylla

To biler i stor fart ble stanset av politiet natt til søndag. Den ene sjåføren var så beruset at han ble sendt rett i fyllearresten.

Kampsporthalvøya Nesodden

Innen kampsportens forskjellige konkurranseformer, har Nesodden fostret hele 30 norgesmestere.