Dette bildet ble tatt før snø og is dekket hele kunstgressbanen. I dag er banen fullstendig isdekket, trolig med dyp tele nedover i massene som dessverre holder på vannet. Foto: Torbjørn Larsen

Iskald kunstgressbane

Venstres Helge Simonsen stiller spørsmål rundt arbeidet som er gjort med kunstgressbanen i Frogn.
Publisert 06.03.2013 kl 00:00 Oppdatert 06.03.2013 kl 11:26

Tips en venn på e-post:I kontrollutvalgets møte mandag ble rapporten som er laget av Follo distriktsrevisjon lagt frem. Rapporten hadde som mål å kartlegge Frogn kommunes prosjektstyring på tre prosjekter. Et av dem var kunstgressbanen. Ifølge distriktsrevisjonen er prosjekteringen gjort etter de retningslinjer som kreves, og rapporten konkluderer med at alt er ok på papiret.

Paradoks

Som mange lesere har fått med seg er kunstgressbanen ikke i orden. Både Sigbjørn Kvistad (KrF) og Helge Simonsen (V) hadde sterke synspunkter og mente prosjektet måtte gås igjennom i sin helhet.

– Det er et paradoks at kunstgressbanen ikke fungerer. Det er trist både for oss og befolkningen når slike saker ender i konflikt, sa Kvistad. Her må vi plassere ansvaret hos rådmannen, sa Kvistad.

30 millioner

Helge Simonsen la inn forslag om at distriktsrevisjonen skulle foreta en grundig vurdering av prosjektet i sin helhet.

– Da kunstgressbanen ble vedtatt var det estimert å koste 10,7 millioner. Prosjektet er ennå ikke fullført, og ligger an til å koste 30 millioner. Hva er årsaken til dette? spurte Simonsen.

Han lurte også på hvordan distriktsrevisjonen kunne konkludere med at «prosjektet samsvarer det etter vårt skjønn med de rutinene som Frogn kommune har vedtatt skal gjelde for slike prosjekter».

– Både kostnadsbildet og ferdigstillelse er sterkt i utakt med planene, sa Simonsen.

Rådmannen må svare

Leder av kontrollutvalget, Ludolf Bjelland (H) mente det ville være mulig for utvalget å ta opp denne saken igjen når prosjektet er ferdig.

– Vi har allerede bestilt to rapporter for 2013, og skal vi bestille enda en vil det gå på bekostning av disse to. Det tror jeg ikke er klokt, mente Bjelland.

Voteringen av Venstres forslag viste at de andre medlemmene var enige med Bjelland, Simonsens forslag falt.

Medlemmene av kontrollutvalget ble enige om at rådmannen må møte i neste kontrollutvalg for å svare på spørsmålene rundt kunstgressbanen.

Neste møte i kontrollutvalget er 6. mai.

På forsiden nå


Auksjonerer bort klær for å hjelpe Angelica (10)

Mammaer i Drøbak tar initiativ for å samle inn penger til den hardt rammede familien til kreftsyke Angelica Simonsen. - Dette er hjelp vi aldri hadde fått om vi bodde et større sted, sier Angelicas mor, Ida Simonsen, rørt og takknemlig.

LEDER

Stå opp for Angelica!

Nå ser vi at lokalmiljøet rundt Angelica reiser seg og gir sin støtte.