Aili Løchen (fra venstre), Jonas Gahr Støre, Inga Marte Thorkildsenog Randi Flesland konstater at tannlegeportalen fungerer som ventet. Foto: Vidar Ruud, ANB

Tenner på nettportal

Tre uker etter at amta.no fortalte om Forbrukerrådets tannhelseportal har over 300 tannleger meldt seg til tjenesten. Nesodden tannklinikk og Fredrik Vatvedt i Drøbak er rimeligst nå.
Publisert 06.03.2013 kl 07:44 Oppdatert 06.03.2013 kl 07:48

Tips en venn på e-post:

Den nye tannlegeportalen Hvakostertannlegen.no har hatt hele 118.000 unike besøkene siden lanseringen 15. februar. Det er direktør i forbrukerrådet, Randi Flesland, svært fornøyd med.

– Det er for tidlig å si noe om effekten på prisnivået i tannlegemarkedet, men vi har registrert at enkelte tannleger har justert prisene etter lanseringen, sier Flesland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hvakostertannlegen.no er en markeds- og prisportal som enkelt hjelper folk å finne fram i jungelen av tannleger. Nettstedet sørger for oppdatert informasjon om priser, de vanligste tannbehandlingene og servicefasiliteter hos tannlegen. Det gir forbrukerne mukligheten til å gjøre et reelt valg av tannlege.

Målsetningen med portalen var både å gjøre det enklere å finne tannleger og gi muligheten for valg av tannlege på bakgrunn av priser og servicenivå.

Tannlegeportalen har avdekket store prisforskjeller for tannbehandling.

Prisen for undersøkelse med to røntgenbilder varierer blant annet fra 300kroner til 645 kroner. For første undersøkelse for personer over 20 år, varierer prisene fra 635 kroner til 1.335 kroner.

Daglig leder for portalen, Hilde Uthaug er kjempefornøyd over responsen. Men den har vært mest merkbar i forhold til tannlegene selv.

– Etter at vi lanserte portalen har vi hatt en stor pågang av tannleger og klinikker. Det er mange ser at det er dumt å ikke være der. I tillegg har vi også fått mange positive tilbakemeldinger fra forbrukere, sier Uthaug til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

På forsiden nå


Follo-politiet besøkte fengsel i Litauen

En nordmann sitter fengslet i Litauen. Fra cellen sender han trusler via smsér og brev til personer i Norge. Flere tjenestemenn fra Follo prøver nå å få en slutt på disse meldingene.

- Vi trenger flere lagkamerater

Nicolas, Oskar og de andre håndballguttene fra 2006-årgangen håper at flere vil spille sammen med dem.

De gikk et helt annerledes skirenn

Langrennscross betyr piruetter, jungel av staver, baklengskjøring og mye annet rart.

Jørgen(14) ble nummer fire av 331 startende i Hovedlandsrennet

Jørgen Solberg fra Drøbak gikk meget godt da han gikk inn til en meget sterk 4.plass