Stadig flere velger dette alternativet framfor bilen, melder Ruter. Foto: Carina Behrens

Flere reiser kollektivt

Gjennom fjoråret hadde Ruter en økning på 10 millioner flere reiser.
Publisert 06.03.2013 kl 14:17 Oppdatert 06.03.2013 kl 14:17

Tips en venn på e-post:

Trafikkveksten for Ruter fortsatte å øke i 2012 med til sammen 3,2 % for Oslo og Akershus til nær 295 millioner påstigende passasjerer.

Dette er 10 millioner flere reiser enn året før.

– Vi registrerer at stadig flere velger å reise kollektivt enn å kjøre bil, sier Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen.

Vekstøkningen fordeler seg med 7,6 % i Akershus og 1,9 % i Oslo.

– Vi har levert i Oslo i overkant etter planen, mens økningen i Akershus er over all forventning, fastslår han.

Til sammenligning var veksten i biltrafikken på henholdsvis 1,3 % for Oslo og 2,1 % for Akershus. Ruter-sjefen forklarer den positive veksten med ytterligere kapasitetsutvidelse og enda flere avganger i Ruters område. Også Ruters eiere, Akershus fylkeskommune og Oslo Kommune er fornøyde med fjorårets vekst i kollektivtrafikken.

– Det er svært gledelig å se at økte tilskudd fra Akershus fylkeskommune til Ruter samt endringene i ruteopplegget gjør at flere velger å reise kollektivt, sier fylkesordfører Nils Aage Jegstad i en kommentar.

I følge Bernt Reitan Jenssen er ytterligere vekst i kollektivtrafikken avhengig av bedre fremkommelighet for kollektivtrafikken generelt.

En stor suksess er Ruters lansering av mobilbilletten i desember 2012. Ved utgangen av februar i år hadde nær 150 000 lastet ned Ruters mobilapp.

Neste skritt er å lansere periodebilletter med smarttelefon som billettbærer våren 2013.

På forsiden nå


Nakensjokk i russerevy

Nakensjokk, terror mot avistegnere, overgrep og hotellromsex er godt blandet med rene gags og noe så sjeldent som verbal humor basert på grammatikk. Russen på Nesodden kan notere en suksess.

Brukte 30 timer over Hardangervidda

Pål Friele Kaupang og Kristoffer Woxvold gikk inn til en sterk 16.plass i Expedition Amundsen.

Follo-politiet besøkte fengsel i Litauen

En nordmann sitter fengslet i Litauen. Fra cellen sender han trusler via smsér og brev til personer i Norge. Flere tjenestemenn fra Follo prøver nå å få en slutt på disse meldingene.

- Vi trenger flere lagkamerater

Nicolas, Oskar og de andre håndballguttene fra 2006-årgangen håper at flere vil spille sammen med dem.