...
Ilena Tezfasion og Marte Myr Kjus går i niende klasse på Alværn ungdomsskole. Denne uka tester de ut arbeidslivet på Baker Nordby. Foto: Rikke Agerup

Tester livet som kaféansatt

Arbeidsoppgavene har stått i kø for Ilena Tezfasion og Marte Myr Kjus denne uka.

Publisert 07.03.2013 kl 00:00 Oppdatert 07.03.2013 kl 00:00

Tips en venn på e-post:Elevene i niende klasse på Alværn ungdomsskole er denne uka plassert ut i butikker og på arbeidsplasser over hele Nesodden og i Oslo.

– Vi rydder, vasker, koster, smører rundstykker, og pynter boller og kaker, sier Myr Kjus. Sammen med Tezfasion tilbringer hun sin arbeidsuke på Baker Nordby på Tangen. Det har de gledet seg til i lang tid.

– Vi søkte her i januar for å være sikker på å få jobben, sier de, men innrømmer at de er litt overrasket over arbeidsmengden.

– Vi trodde det var mye lettere å jobbe i kafé, men det viser seg at det er en ganske stressende jobb, sier Tezfasion.

Arbeidet i kafeen har allikevel gitt mersmak.

– Jeg har veldig lyst på deltidsjobb på et sted som dette, så jeg kan tjene mine egne penger. I tillegg er det veldig gøy å være her, vi gleder oss til å komme hver dag, sier Myr Kjus.

– Det er mye morsommere enn å sitte hjemme på PC-en, legger Tezfasion til.

Jentene er langt fra alene om å tilbringe arbeidsuka på Tangen senter.

– Vi har klassekamerater i nesten alle butikkene her, sier de.

På forsiden nå


...

Elever jobber for jenters skolegang

Skolegang er alfa og omega, men ikke en selvfølge i alle land. Spesielt ikke for jenter. Det vet ungdomsskoleelever ved Dyrløkkeåsen skole i Drøbak som snart er klare for Operasjon dagsverk.

...

Sjåførens skyld

I dag begraves Petter Omsland Nikolaisen, den unge syklisten fra Drøbak som ble meid ned av en promillekjører. Les dagens leder i Amta.

...

Visjoner for storby-Nesodden

Se video! I Swecos framtidsidé for Oslo i 2070, spiller Nesodden og Bunnefjorden en sentral rolle for «byen i fjorden».

...

Vil «utvide» bandet med nytt ungdomskor

– En ypperlig anledning for unge som er glad i å synge. Det er i kirker mange artister har fått trening i opptre, sier musiker Frank Kvinge.