Personvernpolicy for Akershus Amtstidende og Amedia

Denne Personvernpolicy utgjør sammen med aID Brukervilkår (for innloggingstjenester) grunnlaget for hvordan Akershus Amtstidende og Amedia AS, organisasjonsnummer: 980198049 (”Leverandøren”) bruker, behandler, deler og lagrer personopplysninger og cookie-informasjon som vi samler inn fra deg, eller som du gir oss, når du inngår avtale med oss om våre tjenester og når du besøker vårt nettsted (”Nettstedet”). Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet retningslinjer i markedsføringsloven og regnskapsloven.

Det er frivillig å inngå avtale med oss om kjøp av tjenester, besøke Nettstedet og abonnere på nyhetsbrev mv. Behandlingsgrunnlaget for Leverandørens behandling av dine personopplysninger er således ditt samtykke.

Behandlingsansvarlig

Leverandøren er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger.

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å kontakte oss, se Nettstedet for nærmere informasjon.

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Leverandøren til å administrere ditt kundeforhold, til ordrehåndtering, gjennomføring av betaling, for å levere deg tjenestene, svare på henvendelser fra deg, gjøre deg oppmerksom på endringer, og i øvrige sammenhenger der Leverandøren må vite hvem vi har kontakt med. Personopplysninger benyttes også til å markedsføre, tilpasse, forbedre og videreutvikle våre tjenester, herunder gi deg relevant informasjon slik at du kan velge de tjenestene som passer deg best, gi deg tilbud, anbefalinger og sende deg nyhetsbrev, samt sørge for at du får relevant innhold og tilpasset markedsføring.

Opplysninger som kan bli samlet inn

Hvilke personopplysninger Leverandøren behandler om deg avhenger av din bruk av våre tjenester, og kan inkludere blant annet ditt fulle navn, e-postadresse, bostedsadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon, korrespondanse, svar på brukerundersøkelser, informasjon om programvare og hardware du benytter og din bruk av våre tjenester, herunder IP-adresse.

Opplysningene blir samlet inn når du:

  • - registrerer deg og benytter våre tjenester
  • - gjør endringer i informasjon på Min Konto
  • - gjennomfører betaling, herunder for å kontrollere at betalingskortet er gyldig
  • - tar kontakt med oss
  • - abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • - svarer på kundeundersøkelser eller deltar i konkurranser
  • - anbefaler eller mottar anbefaling om våre tjenester fra venner
  • - besøker Nettsteder

Deling av informasjon

Vi deler dine opplysninger med de av våre samarbeidspartnere som deltar i vår leveranse av tjenester til deg. Opplysningene deles kun i den utstrekning det er nødvendig for å levere tjenester til deg. Tredjepartene er pålagt å behandle dine persondata i samsvar med gjeldende regelverk og denne Personvernpolicy. Du samtykker til at Leverandøren og andre selskaper i Amedia-konsernet kan gi deg informasjon om varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi vil kunne kontakte deg via e-post, post eller telefon. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ikke lenger ønsker å motta tilbud, nyheter eller informasjon fra oss.Side 1 av 2Personvernpolicy AmediaDine opplysninger vil også kunne bli utlevert i lovpålagte tilfelle, som ledd i betalingsinnkreving (inkasso), regnskapsbehandling, eller som følge av pålegg fra relevant offentlig myndighet.

Lagring og sikkerhet

Dine opplysninger kan bli overført og lagret på et sted utenfor EØS eller bli behandlet av personell som arbeider utenfor EØS, for eksempel i forbindelse med bestilling, betaling eller support. Ved å avgi dine personopplysninger, aksepterer du slik overføring, lagring og behandling. Leverandøren vil treffe nødvendige tiltak for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet sikkert og i tråd med denne Personvernpolicy.

Leverandøren har etablerte prosedyrer for å håndtere din informasjon på en sikker måte. All informasjon om deg vil bli lagret på sikrede servere, og vi gjør vårt ytterste for å sikre all informasjon fra deg på best mulig måte. Det er likevel slik at informasjon som overføres over Internett ikke er fullstendig sikret, og vi kan derfor ikke garantere mot uautorisert tilgang. Overføring av dine opplysninger til oss via Nettstedet skjer derfor på egen risiko. Alle betalingstransaksjoner blir kryptert med teknologi som holder industristandard. Det er viktig at du holder passordet som gir tilgang til din konto hos oss hemmelig, dette er ditt ansvar.

Innsyn, endring og retting av informasjon, reservasjon

Etter personopplysningslovens regler har du rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan du selv korrigere ved å logge inn på ”Min Konto” på Nettstedet. For å sikre at personopplysninger utleveres til rett person, kan Leverandøren stille krav om at begjæring om innsyn skjer skriftlig eller at identitet verifiseres på annen måte.

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Leverandøren lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Du kan reservere deg mot at opplysninger blir benyttet til markedsføring.

Logging av trafikkdata, bruk av informasjonskapsler (”cookies”) på Leverandørens nettsider

Leverandøren kan benytte informasjonskapsler (”cookies”) og annen teknologi som logger opplysninger om bruk av tjenestene og Nettstedet for å analysere brukermønsteret og for å tilpasse tjenester og annonsering. Informasjonskapsler er tekstfiler som Nettstedet lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av Leverandøren og av deg selv, og benyttes for eksempel for å se om du har besøkt Nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket annet nettsted du kom fra. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på Nettstedet og tjenestene.

Endringer

Den til enhver tid gjeldende Personvernpolicy vil være tilgjengelig på Nettstedet. Ved vesentlige endringer i denne Personvernpolicy vil vi informere om dette på Nettstedet, samt informere deg som er kunde i samsvar med bestemmelser om endringer i Brukervilkårene.