Det er en hel spesiell 17. mai i år. Gatene i Drøbak sentrum var nærmest tomme og ikke den trengselen det pleier å være under en vanlig 17. mai-feiring. Likevel gjennomføres mye av det samme programmet som tidligere år. Dog med færre mennesker til stede.

Og det er akkurat det arrangøren har gått ut og gitt klar beskjed om i forkant.

– Vi ønsker at folk ikke skal møte opp, dette for å ivareta sikkerheten. Vi anbefaler at folk ser på streamen og får den gode 17. mai-følelsen, til tross for situasjonen vi er inne i, sier leder for 17. mai-komiteen i Frogn, Kine Dirro Bøhlerengen.

17. mai-opplegget i Frogn går videre. Hva som skjer videre denne dagen, kan du lese om her!

Torget

Litt etter klokken 08 ble nasjonalsangen fremført av Drøbak musikkorps og Drøbak mannskor på torget. Appell og blomsternedleggelse ved bysten av Christian Magnus Falsen ble gjort av Kjell Engebretsen. Kort tid etterpå fortsatte opplegget i badeparken.

Badeparken

Her ble det tale ved Niels Carlsens byste av varaordfører Rita Hirsum Lystad og kransenedleggelse. Det ble tale ved Oberst Eriksens byste av kommandant Per Egil Grimstad og kransenedleggelse. Og ved minnesmerket over falne i 2. verdenskrig ble det kransenedleggelse og noen ord fra Kjell-Morten Gustavsen. Det ble også sang fra Drøbak Mannskor og musikk fra Drøbak Musikkorps.

Frogn kommune filmet starten av 17. mai-feiringen i Drøbak.

Filmklippet til Frogn kommune kan du se her:

Her kan du se bilder fra badeparken i 2019:

Bildeserie

BILDESERIE: Disse var med på 17. mai-markeringen i Badeparken