Under mottoet «Det er aldri for sent å begynne i korps igjen» sørger hjelpekorpset for svingende begeistring i Drøbaks gater på nasjonaldagen, slik det har gjort siden oppstarten på tidlig 90-tall.

Men et korps går ikke av seg selv. Det må ha bein å gå på og hender som trakterer et instrument.

På tide å øve litt

– Amtas Hjelpekorps har nylig våknet fra vinterdvalen – i tide til å spille på seg gehør og utholdenhet før 17. mai, sier korpsgeneral Torkel Lien.

Korpset øver hver søndag klokken nitten i musikkrommet over Gamle Drøbak skole. Ikke la deg stoppe om du er litt rusten – det går seg til. Trompeter, trommer, tromboner, horn, klarinetter, fløyter, ja sågar triangler og rytmebokser kan brukes for deg som vil være med.

Lærte sax fra YouTube

– Korpsets nyeste medlem lærte seg i voksen alder å spille saksofon ved å se instruksjonsfilmer på YouTube, forteller Torkel Lien, men de fleste har en fortid fra korps.

Spiller «best of»

– Er du med fra neste søndag rekker du akkurat å komme i god spilleform til den store dagen. Repertoaret er enkelt og greit, lover korpsgeneralen som henter musikk og marsjer fra «Hjelpekorpsets Best of 17. mai-samling».

– Kanskje har du selv barn som går i toget? Gi dem enda en grunn til å bli stolt av mamma eller pappa, lokker Lien og håper på god respons.