Sørger for at flere nesoddinger får råd til 17. mai-feiring

For alle: Fra venstre: Per Nordengen (Steinerskolen), Lena Devold (Berger skole), Samson Erksen (Nesoddtangen skole) Barbara Lund, Lohon Hawrhami, Rizgar Mostafa, Olina Rizgar

For alle: Fra venstre: Per Nordengen (Steinerskolen), Lena Devold (Berger skole), Samson Erksen (Nesoddtangen skole) Barbara Lund, Lohon Hawrhami, Rizgar Mostafa, Olina Rizgar

Artikkelen er over 2 år gammel

Fattigdom gjør at mange på Nesodden ikke får vært med på 17. mai-arrangementer.

DEL

Søndag fikk Ressurskafeen verdikuponger slik at flere får råd til å kjøpe kaker og leke på Nesoddtangen skole, Berger Skole og Steinerskolen på nasjonaldagen.

En familie på fem må fort ut med tusen kroner for å kunne feire 17. mai. Karin Løvhaug, som er en av ildsjelene i Ressurskaféen, anslår at det er så mange som 15-20 familier på hver skole i kommunen, som strever med å få råd til de ekstra utgiftene som festdagen innebærer.

-Mange dropper å være med dersom de ikke har penger, fastslår Løvhaug. Særlig er det tallrike familier som strever.

Flere skoler sponser  

De siste par årene har fjerdeklasseforeldrene ved Nesoddtangen skole gitt verdikuponger til Ressurskaféen som gir dem videre til de som trenger det mest. I år er Berger skole og Steinerskolen også med.

- Alle må føle at de kan delta på 17. mai. Det gjelder også de som kommer nye til Norge, sier, Samson Eriksen, som er en av over hundre fjerdeklasseforeldre på Nesoddtangen skole som arrangerer fest på skolens område på nasjonaldagen.

En matbong som gir fem stykker kake, kaffe, brus eller pølse koster 120 kroner, mens en lekebong som gir fem leker koster femti kroner.

-17. mai skal være moro og gi glede for alle. Alle skal føle at de har råd til å slå seg løs, sier Eriksen.

Han lover gode kaker og morsomme leker og håper Ressurskaféen finner frem til de som trenger litt ekstra hjelp for å delta.

Ikke bare 17. mai

Ressurskaféens Karin Løvhaug er glad for tilskuddet fra de tre skolene.

 -Alt koster penger, selv loppemarkeder. Det skal ikke så mye til før man havner i klemma, sier hun. Hver uke kjører Ressurskaféen ut mellom 30-60 kasser med mat. 90 familier står på lista med de familiene som har behov for gratis mat. Maten kommer fra dagligvarekjeder og matkasseleverandører. Ressurskaféen oppfordrer Nesoddinger til å støtte opp om aktiviteten de driver, sier Løvhaug.

Utfordrer flere skoler

Stadig flere skoler bruker bonger som betalingsmiddel for kaker, brus og leker. Det gjør det mye enklere å sponse de som ikke har råd til å delta. Samson Eriksen oppfordrer flere skoler til å gi bort gratis bonger, slik at nasjonaldagen kan feires uten at dårlig økonomi står i veien.

Artikkeltags