Petter ledet Fjellstrands reservekorps på den 27. runden gjennom bygda på nasjonaldagen

Tromponen var pusset og korpsleder Østbye parat på 17. mai.

Tromponen var pusset og korpsleder Østbye parat på 17. mai.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fjellstrand Gammel Reserve begynte som et hjelpekorps for at også barnehagebarna bakerst i toget skulle få høre musikk på nasjonaldagen. Les «Ett øyeblikk» med dagens korpsleder Petter Østbye.

DEL

Navn: Petter Østbye
Alder: 45 år
Bosted: Fjellstrand
Yrke: Leder for Sectra Norge AS og korpsleder for Fjellstrands Gammel Reserve

– Nasjonaldagen er over og reservekorpset på Fjellstrand har marsjert og spilt i 17. mai-toget for sitt 27. gang. Hvordan gikk det i år?

– Det ble utrolig morsomt i år igjen. Gamle korpsmusikanter og 17. mai er som gamle sirkushester og sagmugg ... Responsen er stor fra publikum, og ekstra morsomt ble det i år med at Fjellstrand-Myklerud skolekorps var tilbake og vi fikk to korps i toget. Hvert år er spenningen er stor for om vi klarer å samle nok musikanter til 17. mai. Heldigvis gikk det i år også. Men jeg er ikke trygg på neste år for det har blitt vanskeligere å få til de siste par årene. I år var vi færre enn på lenge. Jeg oppfordrer alle som synes det er trist med 17. mai-tog uten korpsmusikk til å melde seg til spillingen neste år!

– Hvordan havnet du i sin tid på Nesodden?

– Jeg møtte min kommende kone som student i Tromsø. Siden hun var fra Nesodden, var det naturlig å prøve Nesodden en stund. Det er lett å trives her, så det ble raskt avklart at det var her vi ville etablere oss. 

– Fortell noe ikke alle vet om deg!

– Jeg bruker stillongs fra oktober til april, uansett vær. 

– Hva ser du helst på tv?

– Jeg får som oftest med meg en nyhetssending i løpet av dagen, og jeg sluker alt av science fiction. 

– Hva er det beste rådet noen har gitt deg?

– Vær deg selv så mye du kan. Alt annet blir fort vanskelig. 

– Hva er et pluss med Nesodden og hva er et minus?

– Et pluss med Nesodden er den landlige bygdefølelsen med godt samhold blant innbyggerne og nærhet til Nesoddmarka og sjøen - samtidig som at vi bare er en drøy halvtime fra Oslo sentrum og landets hovedstad.Minus med Nesodden er at det er vanskelig å reise på tvers av Nesoddlandet med offentlig transport. Spesielt vanskelig blir det når barna skal dra på trening på Berger. Bussene går stort sett i retning til og fra Nesoddtangen/Oslo.

– Du får 100.000 til et lokalt formål. Hva gir du det til?

– Gang- og sykkelvei fra Fjellstrand til Alværn. Strekningen forbi Blekslitjern er skrekkelig for fotgjengere og syklister.

– Hvem vil du gi en rose til?

– Den har jeg lyst til å gi til de som bidrar til et godt lokalsamfunn på Fjellstrand. Da blir det fort mange. For eksempel FAU, Fjellstrand Vel, Pinsekirken, og Jane Kristiansen som har lagt grunnlaget for mange av fellesarrangementene som vi har på Nesodden. Men jeg tror jeg ville gitt den til Trine Oppegård Person som startet Annas hybel på Fjellstrand, som har blitt et samlepunkt og et veldig positiv innslag i bygda. 

– Som Amta-redaktør for en dag hva setter du søkelys på?

– Hvordan Nesodden kommune kan legge bedre tilrette for næringsvirksomhet på Nesodden. Det er alt for få bedrifter her, og skatteinntektene forblir lave og kommunen forblir fattig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags