Kalde, men blide barn i 17. mai-toget i Ski

17. mai-feiringen i Ski

17. mai-feiringen i Ski

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

(Østlandets Blad) SKI: Russen sto fra morgenen av for oppvarmingen (av øregangene) før feststemte mennesker fylte fortauene til randen i Jernbaneveien. Mange hadde ikke kledd seg for nordavind og ni varmegrader, og de fleste hutret av gårde i barnetoget.

Det falt noen isende regndråper over Ski, men toget marsjerte taktfast videre. Med vaiende flagg og barnlige hurrarop fikk skolebarn og barnehagebarn de fremmøtte til å stemme i for nasjonaldagen.

Finstad skole fikk æren av å gå først i toget, som startet i krysset Nordbyveien og Kirkeveien, før det gikk opp Sanderveien og endte på rådhusplassen.

I Kråkstad var ikke toget fullt så langt som i Ski, men stemningen var upåklagelig etter den tradisjonelle gudstjenesten i Kråkstad kirke. Skotbu skole ledet toget helt fram til samfunnshuset for samling og lek ved Kråkstadhallen. Tilskuere langs veien kunne, i tillegg til festkledde barn fra Skotbu og Kråkstad, glede seg over artige innslag som den rosa traktoren fra Moods of Norway, russ og en rekke varierte og blankpolerte veteranbiler.


På Siggerud var toget ferdig da ØB kom fram, men feiringen var på ingen måte over. Barn og voksne hadde samlet seg på Siggerud skole. I skolegården var ivirige barn i full konkurranse, både med sekkeløp og potetløp. Inne i den litt varmere aulaen var det stappet med glade gjester som koste seg med pølser, is og kake.

På ettermiddagen forsvant skyene og solen tittet etterlengtet frem. Akkurat i tide til borgertoget i Ski, som hadde utgangspunkt fra nedre torg. Idrettslag og klubber var fulle av barn som fikk gå i to 17. mai-tog på én dag. Russen koblet seg på enden av toget og lagde heidundranes liv og god stemning i Jernbaneveien.

Artikkeltags