Mona spyler vekk søppelet vårt: - Det blir mye på en dag som 17.mai

Mona Stovner Johansen i Frogn kommunes vannavdeling spyler gatene rene etter 17.mai-feiringen.

Mona Stovner Johansen i Frogn kommunes vannavdeling spyler gatene rene etter 17.mai-feiringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Drøbak: Søppelbøttene tømmes og gatene spyles dagen etter den store dagen. Ni stykker fra Frogn kommune plukker opp alt søppelet som havnet på bakken mens vi feiret nasjonaldagen.

- Ja, på den dag som denne må alle hjelpe til, sier Mona Stovner Johansen i vannavdelingen i kommunen mens hun spyler torget rent for både søppel og pollen.

Hun roser 17.mai-komiteen for den innsatsen de har gjort med rydding. Etter 19 år i kommunen har hun sett adskillig mer søppel dagen etter dagen opp gjennom årene.

- Det er ikke så aller verst i år. Fuglene er fæle til å pelle ut rester fra søppelkassene, og det hjelper ikke akkurat.

Når det er sagt, opplever ikke Mona at folk er flinke nok til å rydde etter seg. Mange slipper ispapiret rett på bakken i stedet for å gå til nærmeste søppelbøtte når det er så mye folk i gatene som det var 17.mai. Også med finværet ser hun en økning av søppelet vi slenger fra oss.

- Folk er ikke flinke nok til rydde etter seg. Jeg oppfordrer alle til å putte griller, emballasje og matrester i søppelbøttene. Det er jo ikke noe fint når det ligger rundt på bakken, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags