Nesodden: – Det er fint å se at alle barna har holdt ut, er tilbake på trening og tross år med avlysninger og utsettelser har de holdt motet oppe. Det er rett og slett imponerende, sier Mari Joramo som sammen med Agnes Naur Kiss står bak Flyt Studio.

Forestillingen «Djevelen bruker Prada» kunne de endelig sette opp i desember 2021. Det var erklært full gjenåpning og kulturlivet begynte å røre på seg. Da desember kom, kom det også en ny nedstengning.

Nå er munnbind delvis kastet, og man opererer ikke lenger i kohorter. At forestillingen ble avlyst i desember kan også ha ført noe bra med seg.

Vi har noen overraskelser i ermet.

Mari Joramo og Agnes Naur Kiss

– Nå har produksjonen hvilt og modnet seg. Både forestillingen og studentene har utviklet seg, danserne framviser enda større forståelse for materiale og tematikk, og koreografiene og uttrykket sitter faktisk bedre nå, legger Kiss til.

– Men det blir fantastisk å komme i gang igjen. Elevene har klart å hente fram ny motivasjon, og imponerer på scenen.

Bedre uten restriksjoner

– At det ikke er restriksjoner og at man slipper å passe på avstand og grupper, er befriende, sier Joramo.

– Nå kan vi gjøre som vi gjorde før. Med publikum i salen blir det en annen interaksjon og en annen frihet. Friheten gjelder ikke bare for disse elevene, men også for de andre kursgruppene vi har hos oss på Flyt sier Kiss. Endelig løsner det.

Pandemien er langt fra glemt, men nå ser Joramo og Kiss framover.


– Det kan selvfølgelig blusse opp igjen, men vi tenker at vi ikke vil se de samme nedstengingene vi har hatt tidligere. Nå må vi komme oss over kneika, finne på nye prosjekter og ha det gøy, sier de samstemte.

– Vi har noen overraskelser i ermet. Det er mye vi har hatt på vent som vi nå kan sette ut i livet.

«Djevelen bruker Prada» vises fredag, lørdag og søndag. På scenen vil det være rundt 180 av Flyt Studios elever.

– Det er en forestilling som er veldig aktuell og favner bredt. Det settes søkelys på hvilken påkjenning unge mennesker i dag blir utsatt for gjennom sosiale medier og influensere. Flere unge mennesker sliter med psykiske lidelser enn tidligere, og mange mener at fokuset på utseende og unge menneskers eksponering for såkalte «perfekte» mennesker gjennom sosiale medier er en av hovedårsakene til dette. Vi tenker at veldig mange vil ha utbytte av å se denne forstillingen.