Nesodden: Det er en stund siden hun ga ut låta «Love me for life», nå er hun ute med en popperle i form av låta «Horizon».

Da manglet ikke på oppmerksomhet da hun kom med «Love me for life», og det er lett å anta at hun vil få en del oppmerksomhet for «Horizon» og.

– Det er lett å tenke at interessen for en låt dabber av etter en stund, derfor er det gøy når for eksempel folk kommer bort til meg, og gir meg direkte skryt «Love me for life». Jeg ser jo i Spotify, at låta legges til i mange spillelister.

Til nå har låta på Spotify alene passert mer enn 11 000 avspillinger.

Amta har fått over 1000 nye brukere - les amta.no gratis ut januar

Sterk poplåt

Låta Horizon er tekstmessig i det følsomme landskapet, lik som «Love me for life».

– Låta handler om et kaotisk forhold, og da kan det hjelpe å se det ovenfra. Se ned på forholdet der bølgene krasjer, mens man forsøker å finne ut om det er verdt det. Det er et av mange spørsmål man må få svar på. Klarer man å se sin egen horisont, det som er ens egen fremtid, det er spørsmålet man forsøke finne svaret på.

Teksten og de musikalske kvalitetene i låta er noe av det som gjør Horizon til en sterk poplåt, og du ligger langt unna det man kan kalle en mainstream poplåt. Kan du utdype litt hvordan har jobbet med den?


– Jeg har en produsent som jeg har laget låta sammen med. Derfor er det også med et taktskifte som er ganske markant i låta, og som løfter låta. Det har jeg fått veldig mange positive tilbakemeldinger på. Selv andre produsenter har kommentert oppbyggingen i låta.

– Aldri hatt det så dritt

Av forbilder trekker Sofia Loise frem Emile Nikolas, High As A Kite, Fay Wildhagen og James Blake.

Hun har vokst i en musikalsk familie, og for å ta musikken til nye høyder, tok hun et år på Tonheim Folkehøyskole på Hamar. Tonheim er kjent for å ha hatt mange kjente musikere som elever. Oppholdet der ble derimot ikke helst slik hun hadde sett for seg.

– Jeg begynte der etter videregående, og det var det verste året i hele mitt liv. Jeg har aldri hatt det så dritt før, sier Sofia Loise og ler.

– Jeg hadde kjæreste hjemme, og det var helt pyton å være der, men det ble mye musikk ut av det. Jeg dro hjem hver helg med toget, eller med morfar sin gamle Mercedes. For det første satt stolen løst, og rattet dro hele tiden til høyre. Hadde jeg ikke bilen til morfar, stod pappa opp klokken 0530 og kjøret meg til Hamar på mandager. Det året første uansett til at jeg fikk skrevet mange sangtekster om å ha det elendig.