Lørdag ettermiddag snakker, synger og spiller Alexander Rybak fra sin bokdebut «Trolle og den magiske fela». Boka, som har nye Rybak-sanger inkludert på cd, er skrevet for barn fra fire år. Vi møter venneløse ensomme Trolle som en dag finner ei fele i skogen – som viser seg å være magisk.

Det er Rybaks forlag siom nviterer til boller og et møte med den berømte nesoddingen i Oslo.

– Det blir en mini-forestilling sammen med Dennis Storhøi, og det koser jeg meg skikkelig med, sier Rybak som er lettet over den gode mottakelsen boka har fått.

– Det er deilig at publikum så vel som kritikere har omfavnet prosjektet for det som det er: En helhetspakke hvor bok, illustrasjoner, lydbok og musikk hører sammen.

Jobbet lenge

Rybak understreker at han har jobbet med dette i flere år.

Også sangene, som «Blant Fjell» og «Danse for Trærne», blir å høre lørdag.

– Det er gøy å vise bredde. Nå har vi lansert et par sanger hvor jeg synger, men jeg gleder meg til folk får høre Stig Werner Moe som Hulderkongen, Anders Baasmo som Ordføreren og den talentfulle Pernille Hogstad som vesla Alva.

Mange av sangene har tekst av Rybaks bestevenn, nesodding og poet Thomas Wærnes.

– Thomas er en bauta jeg kan lene meg på når det gjelder lyrikk. Han er magisk når det gjelder ord, og vi har jobbet parallelt med flere sanger i prosessen – når vi ikke har spilt TV-spill, smiler Rybak som gjerne vil gi barna en rik lytteopplevelse.

– Jeg har blandet inn klassisk musikk med pop og folkemusikk, og fått med de beste skuespillerne. Foreldre sier de er veldig fornøyde med at barna lytter om og om igjen. Det gjør meg glad.

En viktig melding i boka er også at mobbing ikke er bra.

Super barndom

– Vi må inkludere hverandre, og ikke være redd for det som er annerledes. Jeg hadde en super barndom på grunn av gode venner, og ønsker at alle barn skal ha samme mulighet.

Det er ikke umulig at boka blir oversatt.

– Etterspørselen er der allerede, så det er superhyggelig!

Ved siden av bokprosjektet er Rybak travelt opptatt med prosjekter i mange land som produsent, talentdommer og artist.

– Trolle og Norge har mye av min oppmerksomhet for tida, lover han.