(Avisa Nordland): I 40 år har Alf Andreassen hatt amerikanske veteranbiler som sin store lidenskap.

Gjennom årene har han eid en rekke dyre luksusbiler fra statene. Han har også bygd flere biler selv. I 2011 ble hans Plymouth Cuda 1970-modell kåret til Norges feteste bil.

I fjor importerte han en unik Ford Boydster fra USA. Nå har han lagt den ut for salg til en pris pålydende 1.750.000 kroner(!)

Lite kjørt

– Det finnes bare en av disse i verden, sier Andreassen stolt.

Han forteller han fikk tak i bilen gjennom venner i statene.

– Da bilen min ble kåret til Norges fineste fikk jeg mange bekjentskaper blant bilbyggere verden over. Det var også gjennom disse kjenningene jeg fikk sjansen til å kjøpe denne bilen. Det var virkelig en guttedrøm som gikk i oppfyllelse!

Som nevnt har den vært i hans eie i et snaut år. Likevel er den ikke kjørt mer enn noen runder på gårdsplassen. Størsteparten av tiden har bilen med 450 hestekrefter under panseret stått i garasjen på Ljønes.

– Men den skal fraktes til Oslo Motorshow 29. oktober. Det blir første gang den vises fram offentlig, sier han.

Andre prosjekter

Tross bilens affeksjonsverdi for en som er over snittet interessert: Nå skal den altså selges. Andreassen har lagt den ut for salg på Finn.no til en pris på 1.750.000 kroner.

– Såpass spesiell er bilen at den er verdt pengene. Blant annet har den hele tiden vært sponset av Meguiars poleringsmiddel. Det er den fremdeles. Man får alt av deres produkter.

– Blir det vanskelig å få solgt, tror du?

– Det vet jeg ikke. Jeg har solgt biler for over en million kroner før. Det er mange bilinteresserte mennesker som har mye penger liggende.

– Har du mottatt noen bud ennå?

– Det har vært en del interessenter, ja. Jeg har fått tilbud om både hus og hytte i innbytte, men det har ikke skjedd noe konkret ennå, sier han og humrer.

Og grunnen til at han selger, spør du? Selvsagt:

– Jeg har et nytt prosjekt på gang i USA. Men det kan jeg ikke si noe om ennå, sier han og smiler lurt.