NESODDEN: – Det har vært veldig gøy her så langt. Det jeg syntes har vært morsomst er det at man bare kan møte opp og lære nye ting. Jeg bare elsker musikk, og derfor synes jeg dette er et veldig bra tilbud for de som liker det. Lærerne er også veldig flinke her, og er spesielt flinke til å tilpasse seg hvert enkelt individ, sier Alfred.

Mye erfaring

– Jeg har vært på musikkcamp før og har derfor mye erfaring med musikk. Det blir jo til at jeg hører på musikk hele tiden så det er jo en stor del av livet mitt. Derfor vil jeg nok fortsette med digital musikk videre. Det jeg syntes er morsomt med det vi gjør her på campen er å lage musikken og så høre på hvordan sluttproduktet blir, forteller han.

Han anbefaler alle et kurs som dette.

– I år har jeg lært hvordan jeg kan strukturere musikken jeg lager. Jeg anbefaler alle nybegynnere til å bli med på denne campen til neste år uansett om man har erfaring med det eller ikke, sier han.

Ivrige kursledere

Campleder og instruktøransvarling Tobias Berge (38) sier dette om campen:

– Så langt har det gått veldig fint. Det er ti stykker som deltar på sommerskolen denne uken og de er veldig engasjerte. Deltakerne står veldig fritt til å gjøre hva de selv måtte ønske å gjøre her. Vi har jo en løs og ledig stil, og vi er åpne for mange ting, sier han.

På sommercampen møtes både nye og kjente fjes.

– Det er noen kjente fjes her, men det er også en del nye deltakere. Det er et ganske stort sprik på alder her faktisk, med deltakere fra 12-17 år. Det er jo også første gang vi arrangerer det nye konseptet vårt som vi kaller for Sessions, som også er navnet på sommercampen. Dette er et tilbud som fortsetter til høsten, og som er til for alle ungdommer i Nesodden kommune. Vi håper på stor deltakelse når vi setter i gang etter sommerferien for her er alle ungdommer velkomne, forteller instruktøren.

Passer for alle

– Her på kurset har vi deltakere fra nybegynnere til de som har produsert en del før - og vi har også med oss dyktige elever fra kulturskolen. Det er veldig fint å være tre instruktører slik at hver enkelt deltaker får individuell oppfølging. De har altså muligheten til å gjøre hva de vil her. For eksempel kan de også spille billiard og airhockey i pausene, men det er gøy å se at alle velger å lage musikk så mye de kan. Vi jobber mest med hiphop og urban musikk. Det er også veldig hyggelig at ungdom som ikke kjenner hverandre kan møtes og snakke med hverandre og lære nye ting, sier Tobias Berge.

Axel Rosèn (19) er også med som en av kurslederne på sommercampen. Han har jobbet med musikk i åtte år.

– Jeg har jobbet med musikk lenge og har fått mye erfaring. Det jeg syntes er morsomst med musikken er å få jobbe med de yngre, så sånn sett synes jeg det er helt perfekt å være instruktør her, smiler han.

Strålende oppstart

– Det har vært en veldig bra start. Det har tatt litt tid å bli kjent med alle sammen, men nå kjenner alle hverandre mye bedre. Det er jo mye som skjer hele tiden, forteller Axel.

Aksel Rosèn innrømmer at det har vært noen utfordringer.

– Det er veldig forskjellig nivå her så utfordringen vår blir å hjelpe alle slik at de har noe å bryne seg på til sitt nivå. Så noen jobber med å lære det som er basic, mens andre kan litt mer om musikk og derfor jobber med noe mer avansert musikk. Men alle vil få hjelp uansett hvilket nivå de er på.