ALVÆRN: Bukkerittet, Mor Aases død og Dovregubbens hall – de klassiske scenene var med når fjorten skuespillere agerte troll og folk på scenen i gymsalen på skolen. Forestillingen er et resultat av mange ukers slit innenfor rammene av valgfaget «Sal og scene».

Førti elever

Til sammen førti elever var involvert som musikere, scenearbeidere, kulissesnekkere og kostymedesignere.

Gøy, spennende og lærerikt er ordene eleven Helena Augustin Mourlas velger når hun skal oppsummere øvingsperioden.

- Vi har lært mye om historien i selve stykket, men også om historien rundt stykket, og om Ibsen som skrev det, sier 15-åringen.

På scenen fyllte hun rollen som Mor Aase, en jobb hun trivdes med.

- Det har vært gøy å spille gammal kjeftete mor, men også utfordrende å skulle lage sin egen tolkning, vedgår Helena.

Venninna Thea Marie Alvestad har hatt en like viktig rolle, på kostymegruppa. Hennes største utfordring var å sy kostymet til Ingrid, bruden Peer Gynt røver med seg fra bryllupet i et av stykkets tidlige scener.

- Jeg sydde en topp og et skjørt for denne rollen, sier Thea Marie som forteller at hun brukte hvitt stoff og et rosa belte for å fram det brudeaktige i habitten.

- En klassiker

Synne Stagrim-Kjær er lærer og instruktør for stykket som hadde premiere for foreldre og besøkende onsdag kveld. Torsdag var det duket for framføring for medelevene på skolen.

- Det er jo en klassiker, svarer hun på spørsmål om valg av stykke.

– «Peer Gynt» forteller noe om å være menneske, om det å være utenfor og stiller spørsmålet om hva det vil si å være seg selv. Det trenger også unge i dag å tenke gjennom.

Hun løfter også fram muligheten oppsetningen gir for elevene til å prøve seg på scenen, trosse egen frykt og stå for egen framføring.

- Og så er det en gøyal tekst å leke seg med, det er rim og rytme og gode formuleringer, sier Stagrim- Kjær.

Bildeserie

BILDER: Se elevene i aksjon på scenen