NESODDEN/FROGN: – Det har vært en veldig vanskelig jobb å dele ut penger i år. Det var mange gode søknader og vi landet på å si ja til cirka 25 prosent av disse. Vi skulle gjerne ha gitt til langt flere, men vi føler samtidig at våre 300.000 kroner kommer til å gi bedre tilbud i Frogn og på Nesodden. Vi har som sagt valgt å prioritere tiltak som varer lenge, treffer mange og dessuten prioritert lag og foreninger som ikke har fått tildelt penger før, eller på en god stund, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Amta, Mattias Mellquist.

I år kom det inn hele 33 søknader, og det er sju bidrag som er plukket ut til å få støtte.

– Jeg synes det var fint å få være med på utdelingen i år også. Det kom inn mange bra søknader, og jeg føler at vi har landet på noe som favner de fleste, sier Sverre Bratlie, som var en av flere i juryen.

– Beste nyheten på lenge

Fagerstrand Idrettsforening fikk hele 137.498 kroner som er øremerket materialer og inventar til kiosk og utstyr.

– Det er helt fantastisk. Det er den beste nyheten jeg har hørt på veldig lenge. Dette betyr veldig mye, sier styreleder Dag Anders Brede hos Fagerstrand Idrettsforening.


Han forteller at pengene skal komme godt med til et anlegg for utstyr. De har hatt en konteiner i cirka 20 år. Han forteller at de har vært i dialog med kommunen rundt prosjektet, men har manglet finansiering, som er nøkkelen for å få prosjektet i gang.

– På Lerkendal har de fine brakker, og på Ullerudsletta har DFI sine fine brakker. Nå skal vi få noe av det samme. Vi vet ikke hvor langt pengene strekker, men vi har flinke folk og dette kan bli bra. Fagerstrand er fullt av arbeidsfolk som kan bidra her, smiler Brede.

Mange ble valgt ut

Redaktør Mellquist forteller om utdelingen:

– Den største summen i år går til Fagerstrand og bør bli et populært bidrag på halvøya. Muligheter for en egen kiosk vil løfte satsingen til idrettslaget. Dessuten tror vi det blir bra med en oppgradering av nærmiljøbanen til Fjordvangen vel, og så tror vi bidraget til stolpejakten i Frogn kommer godt med. Stolpejakten favner bredt og er populær for alle medlemmer i familien. Totalt betyr det at mange ulike ting får støtte i år, sier Mellquist.

Disse har fått midler:

  • Fagerstrand Idrettsforening: 137.498. Materialer og inventar til kiosk og utstyr.
  • Frogn kommune: 45.342: Restaurere gapahuk og bålplass.
  • Fjordvangen Vel: 32.200: Oppgradering av toppdekke på nærmiljøbanen m.m.
  • Drøbak Tennisklubb: 30.000. Minitennisnett, racketer, halleie og introkurs for barn og ungdom.
  • Drøbak-Frogn Idrettslag: 28.000: Stolper, produksjon av dekaler og leie av app.
  • Nesodden IF: 15.00: Anskaffelser av lasermåler og blazepods.
  • Nesodden Tennisklubb: 11.960: Åtte minitennisnett for barn.

– Takker alle

I juryen har journalistene Mariann Leines Dahle, Staale Reier Guttormsen, nyhetsredaktør Henriette Slaatsveen Friisk og ansvarlig redaktør og daglig leder Mattias Mellquist sittet på vegne av Amta. De har fått god hjelp av Sverre Bratlie som har vært det eksterne bidraget. Redaktøren påpeker også:

– Jeg vil takke alle som har tatt seg bryet med å søke. Det har vært en morsom og lærerik jobb å jobbe med dette, lese om alle gode ønsker og det har til slutt vært en tøff jobb for juryen å bli enige om hvem som skal få penger. All ære til mange i Frogn og på Nesodden som gjør en meget viktig jobb. Så fikk du/dere ikke penger i år, så vil jeg anbefale dere om å søke igjen. Vi håper å dele ut store beløp også i årene som kommer.

Pengestøtten fra Amta inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet, som er eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet, i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.