Svar til leserinnlegg: Nei, du betaler ikke for tilgang til vår nettside

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerElsa L. Berg blir provosert over annonsen Amta har på trykk i vår mandagsavis. Hun hevder at Amtas papirlesere også må betale for et nettabonnement. Vi forstår at noen kan tolke at det er slik, siden tittelen er «841 abonnenter på Amta betaler for mer enn de bruker». Da er det lett å dra slutningen at papirleserne får en tilleggsregning for å lese vår nettutgave.

Dette medfører selvsagt ikke riktighet.

Poenget med annonsen – og det som er det viktige – er at 841 papirleserne har tilgang til mye gratis innhold. Det er det vi ønsker å påpeke til våre lojale lesere.

841 abonnenter på Amta betaler for mer enn de bruker 

Så burde vi selvsagt vært tydeligere og fått frem at man nå kan få nyheter på kjøpet 365 dager i året, og gratis tilgang til en nettside som oppdateres et tiltalls ganger hvert eneste døgn. Dermed blir det stikk motsatt av det hun hevder: Det riktige er at våre papirlesere får langt mer innhold til samme pris som før.

Og da blir det selvsagt feil å si at våre papirlesere betaler for nettilgang.

Grunnen til at et komplett (papiravisen sendt hjem) abonnement er dyrere enn det digitale abonnementet, sier seg egentlig selv: Det koster å trykke papiraviser, det koster å transportere disse avisene, og vi har utgifter i forbindelse med vår distribusjon.

Hvis man skal regne helt nøyaktig på de to typene abonnement Amta har, veie utgiftene opp mot prisen vi tar for hvert abonnement, så blir det fort faktisk slik at nettabonnentene kommer dårligere ut og i teorien kan sies å finansiere at Amta fortsatt kan ha det papirproduktet vi har.

Til slutt ønsker jeg å gi Elsa og alle våre papirabonnenter et gratis kurs i hvordan man lager seg en aID-profil på vår nettside. Her kommer jeg med et stående løfte at jeg på kort varsel gjerne møter dere for et kjapt, grunnleggende kurs. Gjerne i Amtas lokaler.

Kom gjerne innom når det passer, så byr vi på en kopp kaffe, en hyggelig prat og hjelper dere med å laste ned en del smarte nettløsninger som gir dere mer gratis innhold fra Amta.

Det var egentlig det vi ønsket å si i første omgang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags