Amtas eiere er fornøyd med nullmoms

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

- Vi er meget tilfreds med at regjeringen nå vil notifisere nullmoms for nyhetsmedier og ønsker å innføre dette allerede i 2016, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad.

Amedia eier Akershus Amtstidende og over 60 andre norske lokal- og regionalaviser.

Får betydning for Amta

- Dette er det viktigste mediepolitiske tiltaket på lenge og vil få avgjørende betydning for norske medievirksomheter og den digitale transformasjonen vil står midt oppe i, sier Stokstad.

Fritak av merverdiavgift for nyhets- og aktualitetsmedier i Norge kan ikke innføres før ESA har gitt sin tilslutning. I statsbudsjettet for 2016 er det tatt høyde for at innføring av nullmoms, som i dag er forbeholdt papiraviser, heretter også skal gjelde digitale utgaver, radio og tv.

-Regjeringen lyttet

- Med sitt initiativ har regjeringen lagt til side tidligere planer om å innføre felles lavmoms for papiraviser og digitale utgaver. Det betyr at de har lyttet til bransjen og forstår de utfordringer den står overfor.

- Dette er en endring til stor nytte for hele mediebransjen, og skjer i takt med at lesere og annonsører endrer sine vaner. Dette vil bidra til å sikre norske lokalmedier i konkurransen og kunne være et viktig gjennombrudd for digitale betalingsløsninger som journalistikken er helt avhengig av, sier Are Stokstad.

Artikkeltags