Eikestafetten: Bidragene ruller inn og premien er bestemt

Denne eika står ved Hellvik brygge.

Denne eika står ved Hellvik brygge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Så langt deltar 31 eiker på Nesodden og i Frogn i konkurransen om å være den flotteste i Amtaland.

DEL

Eika du foreslår behøver ikke stå på din egen tomt. Taryn Galloways bidrag står for eksempel hos naboene.

«Vi synes at vi – eller rettere sagt, våre naboer, Hanne og Morten Sickel – har Drøbaks fineste eik!» skriver Galloway.

«Vi ser rett opp på eika fra sengen, og den er utrolig flott om vinteren. Med snø, rim eller med bare greiner er det som kunst mot natthimmelen.» skriver hun. Hun synes at Amta godt kan rette mer oppmerksomhet mot gamle, stolte trær i boligområdene rundt Drøbak.

Trær blir borte

«Det er mange trær som har blitt borte på grunn av bygging» skriver Gallowayog legger til at de har Drøbaks flotteste hegg om våren.

Heidi Larsen er damen bak et bidrag i Persilengveien på Fjellstrand. «Er vel litt inhabil, men syntes at dette må være en av de fineste eika på Nesodden» skriver hun.

«Tenkte at den over hundre år gamle eika vår måtte være med i konkurransen» skriver Gro Jørgensen.Eika hennes står nær Løes på Nesoddhøgda.

Majestetisk

På Amtas Facebook-side har Snefrid Holandsjø foreslåttSogsti-eika. Hun utdyper at «den er frodig og fin».

Et eiketre på Hellvik er forslaget fra Cecilie Meltzer. Hun skriver at dette er det største treet ved Hellvik brygge, med sine mer enn tjue meter, og at det står rett foran den gamle låven på familiens tomt. «Det som gjør eika ekstra flott er at den står alene i historiske omgivelser. Den er vakker uansett årstid, det være seg om våren når de første spirene kommer, sommertid med et fylt løvverk, høsten når den mest ligner på et bål i sine oransje farger, eller vinteren, som nå, når den står der majestetisk og ruver. Av samme grunn har den blitt et yndet fotoobjekt.»

Den som står bak vinnerforslaget får en iPad!

Eikestafetten handler om å framheve de flotteste eikene i Frogn og på Nesodden. I løpet av våren vil en kvalifisert dommerkomité kåre Amtalands fineste eiketre. Forslagsstiller vinner EN IPAD. Dato for kåring vil bli annonsert om ikke lenge.

Send ditt bidrag med bilde og gjerne en kort begrunnelse, til ann.t.ford@amta.no!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags