Et øyeblikk med:

Navn: Anine Norén

Alder: 23

Bosted: Drøbak

Yrke: Politiker for Frogn Høyre

Den siste tiden har vært veldig krevende for mange. Den anspente situasjonen rundt i Europa og verden har ført til at mange har en presset personøkonomi. Nå kommer Anine med en oppfordring til de lokale politikerne om situasjonen:

– Mange av de store utfordringene folk kjenner på nå er det vanskelig å løse lokalt, som at mange har en presset personøkonomi. Det offentlige kan ikke være alt for alle, og for meg er det derfor spesielt viktig at vi som lokalpolitikere bruker vårt nivå til å hjelpe der vi kan.

– Eksempelvis har vi muligheten til å sørge for at barn og unge kan delta på fritidsaktiviteter, når foreldrene sliter med å få endene til å møtes på grunn av den store prisveksten. Jeg skulle gjerne sett av vi var flinkere i lokalpolitikken til å løfte spørsmålet om hvordan vi kan hjelpe i disse krevende tidene, avslutter Anine.

Drømmer om Italia

Er det et drømmested du ikke har vært enda som du ønsker å dra til?

– Det er mange steder jeg ønsker å dra til, men akkurat nå drømmer jeg meg bort til Italia. Der har jeg aldri vært, men det ser helt nydelig ut og du får både gode matopplevelser, kultur og deilig varme.

Hva lager du helst til middag, eller blir servert?

– Jeg elsker å lage mat og er glad i det aller meste, men hvis jeg måtte velge en favoritt ville det blitt raclette.

Hva ser du helst på TV?

– På lineær-TV går det gjerne i underholdningsprogrammer som The Voice, Hver gang vi møtes og Huskestue, men jeg ser aller helst på et godt periodedrama enten i form av film eller serie.

Hva liker du å lese?

– Når man tar master i nordisk litteratur ender man gjerne med å lese mye, men jeg er ekstra glad i klassiske romaner som tar opp samfunnsspørsmål og gir et innblikk i samtidens sosialpolitikk.

Hvordan holder du deg i god form?

– Trener før eller etter jobb.

Hva bruker du ellers fritiden på?

– Det blir ikke stort med fritid når man skriver master, jobber som rådgiver og er lokalpolitiker på siden. Prøver å bruke den ledige tiden til å pleie vennskap, eller flate rett ut med en god film.

Hvor går turen til årets sommerferie?

– Har lekt med tanken om en tur til Berlin, eller Italia dersom det lar seg gjøre. Men i år er det valg, og det er viktigere enn ferie.

Søkelys på rusproblematikken

Har du noe du kan fortelle om deg selv som de fleste ikke vet?

– De som kjenner meg godt vet nok dette, men jeg er en ekte Ibsen-nerd. Skrev bachelor og nå master innen Ibsen-universet.

Hva vil du ha på forsiden av Amta?

– Jeg ønsker meg et søkelys på rusproblematikken blant unge i Frogn og på Nesodden. Vi trenger mer av dette.

Hvis du får 100 000 kroner til et lokalt formål, hvem ville fått pengene?

– Det ville gått til å sikre møteplasser og aktiviteter for barn og unge.

Hvem vil du gi en rose?

– Hanne Alm i Frogn Høyre. Det er alltid like hyggelig å være rundt Hanne, og hennes kunnskap er uvurderlig.