Gå til sidens hovedinnhold

Anne Karin Sæther: – Folk vil godt

FAU-lederen ved Nesoddtangen skole satser på at det blir hyppige barbesøk med gode venner etter pandemien.

Et øyeblikk

Navn: Anne Karin Sæther

Alder: 45

Bosted: Nesoddtangen

Yrke: Rådgiver og forfatter

– Du er engasjert FAU-leder ved Nesoddtangen skole, hvorfor er det så viktig at skolen rehabiliteres og utvides?

– Skolen må utvides fordi kapasiteten for lengst er sprengt, samtidig som elevtallet øker. Til høsten kommer det et kull som er så stort at vi burde hatt fem klasser på trinnet, og det kan komme store kull til skolen vår også i årene framover. En utvidelse vil også gi oss sårt etterlengtet plass til verksteder og mer praktisk undervisning. Og så er hele skolen veldig slitt og sliten, med mange upraktiske løsninger, dårlige toalettforhold og så videre. Vi er så glad for at politikerne støtter oss i ønsket om å rehabilitere framfor å bygge nytt i Røtterskogen bak skolen. Det ligger et kjempepotensial i rehabilitering. Bortsett fra gymsalen, som vel alle ønsker å få revet, så har vi store muligheter til gjenbruk og ombruk av de ressursene som finnes i bygget. Rehabilitering er den bærekraftige og klimavennlige løsningen. Det har da også blitt gjennomført et skisseprosjekt som viste oss hvordan en rehabilitering og utvidelse kan løses i praksis, og både skoleledelsen og vi i FAU mener at det kan bli veldig, veldig bra.

– Hvis det er et drømmested du ikke har vært, hvor går turen?

– En randotur til en fjelltopp jeg aldri har sett før, det er drømmen akkurat nå. Og det skal jeg faktisk få oppleve snart, ettersom jeg har planer for en slik skitur andre helga i mai.

– Hva lager du helst til middag, eller blir servert?

– Blir veldig glad når mannen min Øivind lager verdens beste pizza og vi har gode venner på besøk.

– Hva ser du helst på tv?

– Det blir vel Dagsnytt Atten eller en dokumentar, kanskje. Det siste jeg så var den lille dokumentaren om demonstrasjonene i Hongkong, laget av Anders Hammer. Det var så kult at den var nominert til Oscar.

– Hva liker du å lese?

– Jeg foretrekker som regel sakprosa. God sakprosa om viktige samfunnsspørsmål. Må jo si det, ettersom jeg sitter i styret i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Men jeg har nylig også lest «Mine venner» av Monica Isakstuen og «Tingenes tilstand» av Sandra Lillebø. De bøkene er begge veldig nære og gode, og de utvider livet.

– Hvordan holder du deg i form?

– Er jo ikke akkurat i knallform, men jeg går tur, padler litt, og får med meg en sjelden skitur eller sykkeltur med familien. Satser på at det blir litt volleyball til sommeren, bortpå Skoklefall.

– Hva bruker du ellers fritiden på?

– Familien, FAU, styreverv og bokprosjekter. Post-pandemi satser jeg på at det blir hyppige barbesøk med gode venner.

– Hva er ditt livsmotto?

– Folk vil godt. Ikke at jeg har rammet det inn eller noe, men de ordene rommer i alle fall en grunnleggende idé for meg.

– Kan du fortelle noe om deg selv som folk flest ikke vet?

– Har ingen spennende hemmeligheter. Jo da. Nei da.

– Har den sosiale pausen gitt deg tid til noe nytt?

– Ja, jeg har begynt å padle kajakk med Nesodden kajakklubb. Det er for så vidt ikke noe helt nytt, men det er snart 30 år siden sist jeg gjorde det. Endelig kom jeg i gang igjen. Det er en så fin gjeng med folk der, og vi har kunnet padle på koronatrygg avstand. Jeg kjøpte meg min første tørrdrakt i fjor høst og har padlet gjennom vinteren. Det har løftet livet mange hakk!

– Hva vil du ha på forsiden av Amta?

– En sak om at alle bussene her er blitt elbusser!

– Hvem vil du gi en rose?

– Teresa Grøtan, festivalsjef i Bergen internasjonale litteraturfestival. Teresa lager fantastisk fine litteraturfestivaler, og jeg vil anbefale alle nesoddinger å ta turen over fjellet til neste festival, i februar 2022.

Kommentarer til denne saken