– Jeg måtte ta ut pensjonen. Det er ikke noe gøy, men jeg har jo nesen over vannet, sier en tidligere ansatt i Roadsped AS.

Han har akkurat lyktes med å slå arbeidsgiveren sin konkurs i Follo tingrett, etter over et halvt år med uteblivende lønn. Samtidig er det ingen som klarer å få tak i sjef og styreleder Øyvind Dahl, som har gått fullstendig under jorden.

– Jeg ble lurt

Roadsped spesialiserte seg på transport og lagerlogistikk. I fjor våres startet fraktvirksomheten fra lokalene i Støttumveien i Vestby, med en erfaren styreleder bak rattet.

– Da jeg begynte i selskapet hadde han veldig gode intensjoner. Han hadde gull og grønne skoger fremfor seg, og jeg ble lurt med fra min faste jobb i et lignende firma, sier den eks-ansatte, som ikke ønsker å stå frem med navn til Vestby Avis.

Mot slutten av fjoråret begynte derimot de ansatte å fatte mistanke om usunn drift. Samarbeidspartnerne klagde på uteblivende betalinger, og det ble etter hvert svært vanskelig å få tak i styrelederen. Ved starten av 2020 tok også lønnsutbetalingene slutt.

– Jeg fikk til slutt mast til meg lønn for de første tre månedene. Etter det var det blanke ark, og jeg fikk ingen lønnslipper, ingenting. Sjefen sluttet å komme på jobb, og den 13. mars stengte jeg dørene, og har ikke vært tilbake siden. Så opphørte all mulig kontakt med Dahl, tross flere forsøk fra både meg og kreditorer, sier den ansatte.

– Ville vite om han var i live

Det hjalp heller ikke at koronapandemien kom midt oppi det hele. Kompensasjon fra NAV kunne han ikke få, da de var avhengige av å få informasjon fra arbeidsgiveren. Dermed måtte han ta ut pensjonen sin, selv om han gjerne skulle ønske han var i arbeid i sitt gamle firma.

– Jeg sendte en bekymringsmelding til politiet, for å vite om han var i live. De kom i kontakt med han på bostedsadressen. Der fikk de beskjed om at han overhodet ikke ville ha kontakt med noen som helst på nåværende tidspunkt, sier den ansatte.

Til slutt valgte han å gå rettens vei for å få lønnen han hadde krav på, og få en slutt på det skakkjørte selskapet. I Follo tingrett ble selskapet slått konkurs denne uken, og den tidligere ansatte ble tilkjent nærmere 54.000 kroner i uteblitt lønn. Styreleder møtte ikke opp.

– Jeg kjenner det rett og slett som at han har lurt meg, forteller han.

Ifølge registre Vestby Avis har tilgang til har selskapet over 50 betalingsanmerkninger på til sammen 430.000 kroner, den eldste fra januar i år.

Gikk under jorda

Heller ikke Follo tingrett har klart å komme i kontakt med styreleder.

– Han er forpliktet til å møte opp i tingretten i desember. Det kan jeg ikke tenke meg at han gjør. Da må politiet hente han, sier den nå pensjonerte arbeidstakeren.

Advokat og bostyrer Ingrid Vesterhus Høyte har heller ikke å komme i kontakt med styrelederen, ei heller Vestby Avis.