7 av 10 er på jobb hele tiden

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Med mobiltelefonen og nettbrettet er vi tilgjengelige døgnet rundt.

– Den kraftige digitaliseringen i offentlig og privat sektor har gitt et langt mer mobilt og fleksibelt arbeidsliv. Dette er en viktig og nødvendig utvikling som gir store muligheter, men også noen utfordringer, sier administrerende direktør Espen Jacobsen i Vivento.

Økt tilgjengelighet

Halvparten av norske virksomheter har i dag flere eller vesentlig flere digitale verktøy og tjenester enn for tre år siden.

Resultatet er mer tilgjengelige arbeidstakere.

I forkant av sommerferien sier hele 68 prosent at de er tilgjengelige også utenfor arbeidstiden.

For private virksomheter er andelen på hele 76 prosent.

Tallene er hentet fra en landsomfattende arbeidslivsundersøkelse gjennomført av InFact på vegne av det norske konsulentselskapet Vivento.

Feriejobbing

– At arbeidstakerne nå er tilgjengelig via mobilen, nettbrettet eller PC-en fra nærmest hvor som helst i verden, medfører trolig mer feriejobbing enn tidligere, sier han.

Ifølge undersøkelsen er menn mest tilgjengelige med en andel på hele 76 prosent mot 62 prosent for kvinnene. Aldersmessig er det i gruppen 18-39 år vi finner flest tilgjengelige arbeidstakere (71 prosent).

Retningslinjer

Jacobsen mener den kraftige veksten av digitale løsninger gjør det ekstra viktig med gode retningslinjer for hva som forventes under sommerferien – både av arbeidsgivere og arbeidstakere.


– Det er ikke bra om ansatte føler seg presset til å lese og besvare jobbpost i ferien. Arbeidsgivere som har tilrettelagt for fjernjobbing, må derfor trekke opp tydelige retningslinjer for hva som forventes, ellers risikerer bedriften å få en demotivert og sliten arbeidsstokk tilbake fra ferien, sier han.

Espen Jacobsen mener imidlertid at vi ikke ensidig må fokusere på mulige skadevirkninger av at teknologi øker tilgjengeligheten – også under sommerferien.

– Er det ikke bedre at mor eller far jobber et par timer om kvelden og dermed får noen verdifulle dager ekstra dager med barna, enn at de må reise hjem for å sitte nærmest alene på et feriestille kontor? Vi må ha et nyansert syn på feriejobbing, understreker han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags