Lagde t-skjorte med eget kjede til ordføreren

Her får ordføreren overrekket en eget t-skjorte med kjede på fordi han ikke har et eget ordførerkjede.

Her får ordføreren overrekket en eget t-skjorte med kjede på fordi han ikke har et eget ordførerkjede. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nesodden: Vekst- og attføringsbedriften Remonter arrangerte åpen dag for første gang i lokalene i Hellvikveien 10 på Nesodden sist onsdag.

Hensikten var å vise frem hvilken rolle bedriften spiller i arbeidet for å inkludere og utvikle personer som har en yrkeshemming med redusert arbeidsevne eller personer som trenger hjelp på veien tilbake til ordinært arbeid.

Nærmere 70 gjester

Det var et populært tiltak. Det kom et sted mellom 60 og 70 personer innom i de tre timene det var åpent for besøkende. Politisk- og administrativ ledelse på Nesodden, samt andre interesserte, ble vist de ulike arbeidsarenaene. Ansatte i tiltaket Varig Tilrettelagt Arbeid viste med stolthet frem de ulike jobbene de utfører.

Attføringsleder Christian Sørlie ga også informasjon om innholdet i de ulike tiltakene bedriften har i samarbeid med NAV og Nesodden Kommune.

- En betydelig del av bedriftens inntekter kommer fra kommersielle oppdrag som utføres for en rekke bedrifter både på Nesodden og i Oslo-området. Dette stiller store krav til god tilrettelegging og kvalitetskontroll på arenaene som er basert på tilrettelagte stillinger. Arbeidstakerne i disse stillingene har en sterk motivasjon og en arbeidslyst de fleste bedrifter kan misunne oss sier Stig Berntsen, daglig leder.

Vil gi et innblikk

Bedriften håper at denne type arrangement kan gi både samarbeidspartnere og befolkningen generelt et bedre innblikk i hva bedriften driver med i det daglige, samt synliggjøre viktigheten av å gi et godt arbeidsrettet tilbud til personer og grupper som sjelden blir hørt i samfunnsdebatten.

Det ble servert grillmat og solgt produkter som bedriften produserer fra butikken de har i lokalene. Det ble også foretatt en del bestillinger gjennom www.remonterbutikken.no på ikke lagerførte varer. Her selges snekkerprodukter, tekstilvarer, vedprodukter, 3d printede objekter og t-skjorter med egne design fra nyåpnet kreativ avdeling. 

Nevnte kreative avdeling hadde oppdaget at det ikke finnes et ordførerkjede på Nesodden. En av deltakerne i tiltaket AFT hadde derfor designet et kjede, og daglig leder overrakte en t-skjorte med trykk av et ordførerkjede. Ordføreren takket for gaven og omvisningen og understreket at bedriften gjør en viktig jobb for mange mennesker som blir inkludert i arbeidslivet.

Remonter er tiltaksarrangør for følgende tiltak

Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA): 

Uføre personer gis tilbud om fast ansettelse og varierte oppgaver innen produksjon for ulike bedrifter eller innen egne avdelinger. Det er 22 ansatte i dette tiltaket pr. i dag. Innsøking via NAV.

Arbeidsforberedende trening (AFT):

Tilbud over inntil 12 måneder til personer som trenger bistand på veien tilbake til ordinært arbeid.

I tiltaket inngår karriereveiledning, bevisstgjøring, intern og ekstern praksis samt aktivt jobbsøk når personene er klare for det.

Bedriften har 10 plasser og hittil i 2018 er tre personer formidlet til ordinært arbeid og én til videre utdanning.

Restart:

Tilbud til personer som mottar en sosial ytelse fra kommunen.

Tiltaket består av praktisk arbeid samt karriereveiledning og jobbsøk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags