For ett år siden gikk artist, tekstforfatter og komponist Anne Grete Preus bort. Årets visekveld på Follo Museum vil hedre den store musikeren og har en rekke av sangene hennes på programmet.

– Det er så mye fint av Preus

Viseverter Anne Nesje og Olav Nordsjø Lund har et spesielt nært forhold til Anne Grete Preus, og til Amta forteller de:

– Dagen etter fjorårets konsert på museumstunet kom meldingen om Preus´ bortgang. Det var utrolig trist. Vi begynte å spille oss gjennom platene hennes, og det er så mye fint.

Musikkprodusert Knut Bøhn forteller om et unikt samarbeid med Preus:

– Jeg produserte «Millimeter» og deretter «Vrimmel», der vi vel begge er kreditert som produsenter. Samarbeidet og vennskapet var svært givende. Hennes ambisjon om å være fullstendig seriøs i alt sitt arbeid opplevdes veldig autentisk og inspirerende, enten man lytter eller framfører musikk selv, sier Bøhn.

To blad Skaslien

Cesilie Skaslien er kjent for å ha et bredt repertoar, men blir glad da hun hører ønsket vårt om å hente fram noe fra Preus, i tillegg til

eget stoff sammen med faren, trekkspill virtuosen Kjetil Skaslien.

– Jeg er så heldig å få synge to Anne Grete Preus-favoritter, «Månens elev» og «Stemmene inni» sammen med Dr. Øbak. Sammen med min far serverer jeg noe «Fransk på Norsk» og selvfølgelig litt fra hjemtraktene som er Finnskogen, sier Skaslien.

Selv er hun kjent som soloartist, sanger i Drøbak Gospel, og ikke minst i bandet Treverk.

Dr. Øbaks faste vokalist Hege Karin Rødfjell tolker «Når himmelen faller ned» og «Fryd» med sin store soulprega stemme. I løpet av konserten får publikum også høre tekster av Jens Bjørneboe, tonesatt av Anne Grete Preus, kjent fra albumet «Fullmåne» fra 1988.

Ny trio en lokal nyhet

Trio Langlie er årets store lokale nyhet, den består av søsknene Cathrine, Cecilie og Christoffer Langlie. Alle tre bør være kjent fra før. Søstrene har sunget revyviser og annet lenge, mens brorens gitarspill har frydet mange, blant annet på en tidligere visekveld.

Trioen framfører Bob Dylans «Make you feel mye love» på norsk, gjendiktet av Anne Grete Preus: «Fylt av min kjærlighet». Cathrine trøkker til med «Frøken Johansen», og synger den nydelige visa «Hjula veveri» skrevet av Fritjhof Granli til Chat Noir-revyen «Smilebåndet» i 1956.

Programleder og entusiast

Ole Christian Øen er for tiden bosatt i Askim, men opprinnelig fra Drøbak og ihuga patriot. Han er kulturarbeider, teaterregissør. programleder med forkjærlighet for Melodi Grand Prix og revyartist for å nevne noe.

– Jeg skal framføre to av Rolf Just Nilsens musikalske revynummer på min måte. Av dyp respekt for en av de største scenekunstnerne vi har hatt i Norge, sier Øen.

Disse skal opptre

Her en oversikt over dem som skal opptre på visekvelden lørdag 5. august:

Cesilie Nielsen Skarslien (sang), Ole Christian Øen (sang), Cathrine Langlie (sang), Cecilie Langlie (sang) og Christoffer Langlie (gitar). Hege Karin Rødfjell (sang), Anna Nesje (sang og visevert). Dr. Øbak: Olav Nordsjø Lund (piano og musikalsk leder), Håvard Funjem (gitar, Odd Grønvold (bass) og Christian Hole (trommer).