Amtas førstesider for 10,30 og 40 år siden Rådmann har sagt opp, nesoddprest runder av og knust boligdrøm

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Amtas arkiver er proppfulle av historie og fotografier. Titt og ofte tar vi et lite dypdykk. Det har vi også gjort nå. Hva skrev vi om for tjue år siden, og hvordan så egentlig avisen ut for førti år siden?

Kanskje husker du disse sakene fra januar 1998, 1988 og 1978?

Året er 2008

MANDAG 14. JANUAR 2008 kunne Amta melde på sin førsteside at Roald Hansen går nye veier etter over sju år i rådmannstolen i Frogn.

Hansen gikk rett videre til stillingen som utviklingssjef i Blå Kors.

– Det er mer et verdivalg, enn et karrierevalg, uttalte Hansen til Amta den gang.

På forsiden i samme avis meldes det at prest på Nesodden Georg Børresen holdt avskjedsgudstjeneste i Skoklefall kirke. Etter nesten 20 år som prest i kommunen gikk Børresen over som sokneprest i Ås.

Den ikke ukjent Lommemannen-saken var også aktuell i januar 2008 og fikk plass på førstesiden.

Året er 1988

VI BEVEGER enda lenger tilbake i tid. Amta kan på sin førsteside tirsdag 12. januar 1988 slå oljealarm. Frode Giertsen pryder siden med saken der Nedre Bekk vel i Ås hadde levert en omfattende politianemdlese av tre selskaper ved Nesset.

I samme utgave kan man også lese om Ingrid Kristiansen i Badehusgaten i Drøbak som fikk boligdrømmen knust etter å ha blitt holdt for narr av en lokal byggmester. Det kan også nevnes at på TV- og radiosidene kan man lese at NRK sender fjernsynsteateret klokken 20:35 og P1 kjører Nattrocken klokken 23 denne januardagen for tretti år siden.

Året er 1978

12.JANUAR 1978 kunne Amta melde at ved de to vektene som er plassert på Vintebro og Vassum ble det året før kontrollert og veid 11 800 biler. Av disse bilene fikk 263 gebyr fordi de hadde kjørt med for tung last. Journalisten som skrev denne saken, Ole Jonny Johansen,skriver fortsatt for full maskin i Amta.

I samme avis ser vi også at 20 barn ble holdt hjemme fra Nordby skole i Ås i to dager. Dette som et resultat av en foreldreprotest mot farlig skolevei i området. I samme utgave kan man også lese at forsvaret vil ha tilbake Sagajordet i Drøbak.

Se mer fra vårt arkiv:

Artikkeltags