Rundstjålet for 150.000 kroner mens han sov - politiet løste saken på under ett døgn

Her har tyvene skåret seg inn i kapellet på lastebilen. Det oppdaget sjåføren da han sto på Hadeland for å laste av varer til Elkjøp.

Her har tyvene skåret seg inn i kapellet på lastebilen. Det oppdaget sjåføren da han sto på Hadeland for å laste av varer til Elkjøp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Follo-politiet oppdaget og fengslet tyver i løpet av ett døgn. Slikt blir det skrytestatus av på Facebook.

DEL

ÅS: Politiet har delt en gladsak på sin Facebook-side og i løpet av den første timen posten lå ute, nærmer den seg 300 likes og rosen strømmer på i kommentarfeltet.

Her følger historien:

Natt til torsdag kontrollerte en politipatrulje en bil ved Kveldroveien i Ås. Det var en mann i bilen, men politiet fant ikke noe kriminelt.

Senere samme natt stoppet imidlertid UP samme bil, denne gangen på vei sørover på E6. I bagasjerommet ble det nå funnet diverse datamaskiner i originalpakning og en eske full av mobiltelefoner. I tillegg fant de en avbitertang.

Politiet hadde ingen tyverianmeldelser som passet til beskrivelsen av varene, men forklaringen til de tre i bilen var såpass lite troverdig at de ble pågrepet. En av de pågrepne var i besittelse av en helt ny iPhone.

Torsdag formiddag våknet en lastebilsjåfør i traileren sin i Kveldroveien. Han ante fred og ingen fare og startet dagens varelevering. Da han åpnet lastebilen for å levere varer på Elkjøp på Hadeland, ble han smertelig klar over at traileren hadde blitt rundstjålet. Det var skåret hull i taket, og totalt var varer for 150.000 kroner borte.

Sjåføren antok at tyveriet måtte ha skjedd mens han lå og sov i traileren parkert på Kveldroveien den natten.

Det hører også med til historien at emballasjen til den samme iPhonen som en av de pågrepne i bilen hadde, lå igjen i lasterommet på traileren. Alle varer kom til rette.

- Fredag ble alle tre varetektsfengslet i fire uker og vi anser saken som oppklart, skriver politiet på Facebook.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.