Åsleik bisettes i Grefsen kirke førstkommende torsdag

Skuespiller Åsleik Engmark hadde blant annet stemmen til "Knerten" i "Knerten gifter seg".  Filmen er basert på historiene om Lillebror og Knerten, skrevet av Anne Cath. Vestly.

Skuespiller Åsleik Engmark hadde blant annet stemmen til "Knerten" i "Knerten gifter seg". Filmen er basert på historiene om Lillebror og Knerten, skrevet av Anne Cath. Vestly. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mandag kom sjokkmeldingen om at hele norges Åsleik Engmark var død 51 år gammel. Han døde brått og uten forvarsel søndag ettermiddag. Han skal ha fått et illebefinnende da han var på familiebesøk i Brussel.

Nå er det klart at Åsleik bisettes i Grefsen kirke torsdag 23. februar kl 13.

«Like fint som blomster er en gave til Impande», står det å lese i dødsannonsen som blant er publisert på Jølstad Begravelsesbyrås nettsider.

Impande Foundation driver utviklingsarbeid for barn og unge i Afrika.

Stor sorg

– Det var med stor sorg vi mottok budskapet, vi har mistet en stor komiker, scenepersonlighet og en kjær kollega. Han vil bli dypt savnet, og våre tanker går til hans nærmeste familie i denne tunge tiden. Familien ber om ro, og vi ber pressen respektere dette, meldte produsent Karina Aase i en pressemelding mandag ettermiddag.

- For et sjokk

Hele Norge sto stille mandag ettermiddag da det ble kjent at komikeren, skuespilleren, sangeren, regissøren og tekstforfatteren var gått bort.

- Døden er av og til uforståelig. Uendelig trist med Åsleik Engmark. Mine tanker går til barna og familien, skrev ordfører Nina Sandberg på Facebook denne ettermiddagen.

Og hun var ikke den eneste som følte behov for å dele sin sorg i sosiale medier:

- Åsleik Engmark. Fantastisk fyr. Unikt og allsidig arbeidsjern. Stødig og fryktløs. Så trist og ubegripelig at jeg blir kvalm. R.I.P, skrev komiker Espen Eckbo på Twitter kort tid etter at den triste nyheten ble kjent.

Krever innlogging:

Bildeserie

Noen av Amtas øyeblikk med Åsleik Engmark

I 2000:
Åsleik Engmark som fyrig russer, og Katrine Blomberg som den unge Bokken Lasson. (Foto: Terje Pedersen, APOR)

- Åsleik Engmark var en av de morsomste og smarteste. Definitivt den sprekeste og kvikkeste. For et sjokk. R.I.P, skrev Bård Tufte Johansen.

- Mange er morsomme og mange er tankevekkende. Åsleik Engmark var en av de ganske få som klarte å være begge deler samtidig. Hvil i fred, lød meldingen fra Hans Olav Lahlum.

-Du gjorde humorhimmelen mer fargerik og alle vi som har fått jobbe med deg, er evig takknemlig, skrev humordronning Elina Krantz på vegne av seg selv og hele humorhuset Latter på Aker brygge.

Her kan du lese flere av sakene Amta har skrevet om Åsleik Engmark

Åsleik Engmarks flyktningshow ble vist på Al Jazeera 

Åsleik Engmark tror humor kan gjøre oss klokere på flyktningkrisa

Hjelp Åsleik å finne Knertens nye lillebror!

Åsleik Engmark inviterer til kjærlighet, fest og fred i uvanlig musikal 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags