Utgiver av tOOns MaG, Drøbaks fribytegner Arifur Rahman, vant søndag den tyske prisen The Bobs i klassen for bengali. Det er det internasjonale kringkastingselskapet Deutsche Welle som står bak konkurransen. Prisen har siden 2004 hedret bloggere, aktivister og journalister på 14 ulike språk, for å støtte åpen utveksling av ideer, ytringsfrihet og menneskerettigheter på internet.

– For meg er dette å bli tildelt verdi og respekt, sier Rahman.

– Det betyr en verdsetting av det arbeidet jeg gjør som gir meg motivasjon og gjør at jeg kan fortsette videre i dette viktige arbeidet.

Arifur, som opprinnelig er fra Bangladesh, har bodd i Drøbak siden 2010 og er naturlig nok svært glad for å få prisen:

Målet for The Bobs er å fremme bloggere, aktivister og journalister som jobber for ytringsfrihet og menneskerettigheter på Internett. The Bobs er den eneste globale, internasjonale prisen for slike prosjekter og det er første gang Deutsche Welle deler ut en Freedom of Speech Award.

– Hva er planene dine videre nå?

– Jeg har lenge hatt en plan om å starte tOOns MaG i flere versjoner og på flere språk slik at det kan nå fram til flere.

– 1. november i år kan dessuten karikaturmagasinet feire seks år i Bangladesh. Da planlegger jeg å trykke bladet på bengali, forteller Rahman. Jeg tenker også på å lage en internasjonal karikaturkonkurranse i regi av tOOns MaG. Og jeg vil gjerne motivere andre til å lage tegneserier og karikaturer. Med dette magasinet vil jeg fortsette å støtte og promotere ytringsfrihet så lenge jeg lever,

– Er du optimist eller pessimist med tanke på ytringsfrihet i framtida?

– Jeg er alltid optimist når det gjelder framtida. Ser vi femti år bakover vil vi se at det var flere kriger da enn det er nå. Jeg håper at folk en dag vil være ha større forståelse for hvor viktig retten til å si hva man vil er.

Les også: Drøbak-tegneren Arifur Rahman er nominert til «beste online aktivist»

Onlinemagasinet tOOns MaG (http://bd.toonsmag.com/) som dekker nyhetsbildet ved hjelp av tegneserier. Rahmann ble arrestert og fengslet i Bangladesh i september 2007, anklaget for å ha ærekrenket profeten Muhammed med sine tegneserier. Han vært fribytegner i Drøbak fra 2010.

Prisutdelerne berømmer Arifur Rahman for å våge å publisere sarkastiske tegninger av politikere. Tegningene har i det siste vært utstilt i det private galleriet Åsenhuset på Fjellstrand.

Les mer her: http://thebobs.com/english/category/2015/peoples-choice-for-bengali-2015/