Hvor varmt er det egentlig i vannet? Vi har sjekket badetemperaturene

Dette bilde fra sommeren i fjor viser hvordan det kan se se ut i Badeparken på en godværsdag. Onsdag formiddag var det nærmest folketomt i Badeparken. Foto: Henriette Slaatsveen

Dette bilde fra sommeren i fjor viser hvordan det kan se se ut i Badeparken på en godværsdag. Onsdag formiddag var det nærmest folketomt i Badeparken. Foto: Henriette Slaatsveen

Det meldes om godvær den kommende uken. For mange kan det nok friste med et bad.

DEL

Oslofjorden: Fjorårets badesesong startet rekordtidlig som en følge av det stabile og varme været som herjet.  Allerede i overgangen mellom mai og juni hadde badetemperaturene i Oslofjorden bikket tjuetallet. 31. mai målte Amtas badetemperatur-patrulje 22,9 grader på Hellvikstrand og 21,9 grader i Badeparken.

Årets badesesong har blitt noe amputert på grunn av kjørlig og vått junivær. Men hva er egentlig temperaturene i Oslofjorden? Amta tok med seg temperaturmåler i Badeparken onsdag formiddag. Den målte 16,8 grader i vannet.

I følge Yr ble det målt 18 grader på Bomansvik onsdag morgen og ikke mer enn 14 grader på Huk.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen

Badetemperaturer

Badeparken: 16

Bomansvik: 18

Huk: 14

Kalvøya (Bærum): 18

Sjøstrand (Asker): 17

Storøyodden (Bærum): 18

Hvalstrand (Asker): 18

*Badetemperaturene blir rapport til Yr og Reiseradioen av hver enkelt camping/badestrand. Målingen følger ikke vanlig meteorologisk standard, men gir en god indikasjon på vanntemperaturen. Badetemperaturene i Oslo er levert av Oslo kommune, temperaturer i Asker og Bærum er levert av badevann.no

Badetemperaturen i Badeparken er gjennomført av Amta.

Godvær en ukes tid

Skal vi få opp temperaturen i vannet trenger vi litt varme. Nylig kunne meteorolog Terje Alsvik Walløe fortelle til Amta at varmen endelig er på vei. Men det ser likevel ikke ut til å bli langvarig.

Onsdag sprekker skydekket opp og temperaturen kommer opp på 20-tallet igjen. Ifølge Walløe vil godværet holde seg i en ukes tid før det blir kjørligere fra tirsdag neste uke.

Meteorologen forteller at med godværet den kommende uken, med lite vind og mye sol, blir det også varmere i fjorden. Han anslår at det kan komme opp mot 20 grader i vannet der det er langrunt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags