I helgen har DFI Fotball sendt ut en påminnelse om forbudet mot å bruke fotballbanene.

– Etter at vi stengte banene fredag så har vi fått noen henvendelser om at det spilles fotball på enkelte baner. Derfor er det viktig at vi får ut informasjon på nytt i de forskjellige facebookgruppene som er for Frogn. Vi kommer nå til å kjøre litt rundt og sjekke banene. I tillegg er det viktig at foreldre og andre følger med, sier Vidar Færgestad.

Han forstår at barn og unge ikke forstår viktigheten av forbudet.

– Men vi følger bare de retningslinjene som er satt sentralt. For alle de som spiller fotball i yngres avdeling i DFI så er det ikke så lett å forstå at de ikke kan holde på med den aktiviteten de liker aller best. I tillegg har flere av banene bruk av barn og unge som ikke er med på den organiserte fotballen i DFI. Det synes vi også er veldig flott, bare ikke i den perioden som vi nå må holde stengt på grunn av koronaviruset.

Personlige treningsopplegg

Færgestad understreker at koronaviruset rammer klubben hardt.

– Det er en tøff situasjon spesielt sportslig og sosialt. All fotballaktivitet er avlyst ut april. Vi er mest opptatt av alle de barn og ungdom som har fotballen som sin viktigste aktivitet og holdepunkt. DFI Fotball har sånn sett en viktig samfunnsmessig funksjon.

Styrelederen er glad for at klubbens ledere og trenere på eget initiativ i den spesielle situasjonen har jobbet for å skape aktiviteter utenfor klubben.

– Jeg vet det er mange som har fulgt opp enkeltspillerne med å sende ut forslag til trening man kan gjøre på egenhånd. Det kan være løpeturer i skog og mark alene eller enkelte øvelser som kan gjøres i hagen eller innendørs. Dessuten skal det heller ikke være noe problem om to venner står og spiller ball til hverandre så lenge de er nøye på avstand og nærkontakt. Men plukk ut en til to venner som man fast holder seg til.

Styremøte søndag

Styret i fotballgruppa har ikke lagt virksomheten på is.

– Vi følger situasjonen tett og senest søndag hadde vi styremøte via Skype. Mye handler om informasjon og ikke minst kontroll av økonomien. Når det gjelder økonomien så er vi nå veldig glade for at vi i fjor fikk et såpass mye bedre resultat enn budsjett. Dermed har vi litt å tære på, sier Vidar Færgestad.

Oppfordringen

Her er oppfordringen DFI fotball sendte ut søndag:

Til trenere, foresatte til fotballspillere og spillerne våre!

Det kom fredag tilbakemelding på at grupper av spillere samles på banene/anleggene. Dette er i strid både med myndighetenes retningslinjer og NFFs vedtak om at all fotballaktivitet i breddefotballen er innstilt til utgangen av april.

Vi ber alle trenere informere sine spillere og foresatte om at banene våre er stengt. Vi håper dere alle kan hjelpe spillerne med ideer for hvordan de skal holde seg i aktivitet. Vi ser at mange trenere allerede har laget egne treningsopplegg for spillerne de kan utføre hjemme – dette er imponerende og helt supert – dere er fantastiske :-) Del gjerne dette med de andre trenere på DFI Fotball – Kommunikasjon på Facebook – direkte link: https://www.facebook.com/profile.php?id=7761021361 ... Samtidig oppfordrer vi foresatte til spillere om å minne barna og ungdommene om hva situasjonen vi har nå krever av absolutt alle. Når skoler er stengt så er det for hindre at mange barn er samlet og har fysisk nærhet. Da blir det naturligvis slik at man må følge opp at det samme skjer i fotballsammenheng.

Til våre spillere: Vi skjønner godt at dere har lyst til å spille fotball med kamerater og venner, men dette er ikke mulig nå! Hold dere borte fra banene til situasjonen er blitt bedre. Bruk gjerne tid med ballen alene, ta en løpetur alene eller ei styrkeøkt i stua hjemme. Som fotballspiller er du opplært til å spille på laget og høre etter hva treneren din sier. Nå spiller du for Norge, og også du må ta ditt ansvar for at vi sammen skal vinne kampen mot Koronaviruset. Hør på treneren: i dette tilfellet Erna Solberg.

Vi gleder oss veldig til vi igjen kan gjenoppta fotballaktiviteten i mer normale former – vi krysser fingrene for at alle tiltak som innføres nå fører til at det går raskest mulig. I mellomtiden – ta vare på deg selv og alle rundt deg – og hold kroppen i form :-)

Med vennlig hilsen DFI Fotball