FOLLO: Klokken 16:28 lørdag ettermiddag melder Politiet i Øst at de ønsker opplysninger fra publikum dersom noen har sett en person utkledd som en klovn i området Solberg/Nordbyveien. Personen skal ha blå skjorte og rød bukse. Politiet ber om tips på telefonnummer 02800.

Ifølge operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt, er det snakk en situasjon, der små barn er blitt skremt. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan personen har skremt barna.

– Vi er ute og leter med flere enheter, sier han til ØB.

Han ber folk ringe dersom de enten ser en person med klovnekostyme, eller har sett hvor den aktuelle personen kan ha gått.

Ung mann

Da ØB kom til parkeringsplassen ved Solberg skole litt før klokken 17, sto politiet i samtale med fire barn. Innsatsleder Ole Juelsen forteller at «klovnen» ikke har gjort barna noe, men oppført seg på en måte som gjorde dem redde.

– Nå undersøker vi mer i området her og vil snakke med vitner i håp om å komme i kontakt med vedkommende og snakke litt med ham, sier Juelsen.

– Hvordan beskrives klovnen?

– En ung mann, med klovnesko og rare klær og sminke i ansiktet.

– For noen år siden dukket det opp noen skremmende klovner her og der. Er dette noe lignende?

– Det kan umiddelbart se ut som noe av det samme. Jeg håper ikke den trenden er i gang igjen, for det kan skape frykt hos forbipasserende.

Etterforskes videre

Når ØB er i kontakt med operasjonssentralen klokken 18, får vi opplyst at politiet ikke har fått tak i den klovneutkledde personen. Det aktive søket er mer eller mindre avsluttet, men saken vil bli etterforsket videre. De foresatte til de fire barna er varslet.

Dersom noen har tips i saken utover kvelden, bes de fortsatt om å ringe politiet på 02800.