Torsdag åpner Avistegnernes Hus en høyaktuell utstilling om barn i krig. Biskopen står for åpningen og inviterer til samtale om temaet.

Ikke mindre enn 67 tegnere fra 51 land bidrar på utstillingen «Barn i krig», der Avistegnernes Hus setter søkelyset på barns situasjon i krigs- og konfliktområder som Syria, Jemen, Irka og Gaza.

Drøbaks fribytegnere Arifur Rahman fra Bangladesh og Fadi Abou Hassan fra Syria står bak initiativet, mens Vigdis Wolden har stått for den praktiske gjennomføringen.

Les også: Her er noe av det som skjer i helgen i Frogn og på Nesodden

Sterke inntrykk

- Gjennom media er vi vitner til barnas lidelser og ser redde barn, sultne barn, skadde barn, forlatte barn og døde barn. Disse barnas trygghet er borte. De har mistet sine hjem, familiemedlemmer, venner, skoler. Vi ser barn i ødelagte byer, i flyktningleirer og på flukt, sier Vigdis Wolden, kurator i Avistegnernes Hus i Drøbak.

Fortid i  nødhjelp

I forbindelse med denne ukens bispevisitas i Frogn, vil biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, stå for åpningen.

Biskopen var tidligere generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og deltar sammen med sokneprest Dag-Kjetil Hartberg i en påfølgende samtale om blant annet situasjonen til  mindreårige asylsøkere i Frogn.

Utstillingen er en av vandreutstillingene i regi av Avistegnernes Hus, og tilbys via nettet til institusjoner over hele verden. Den er også støttet av «Fritt Ord». 

Les også: «Det er ganske utrolig å mene at Norge, med en helt annen kultur, skal hente syriske flyktinger hit.»

Les også: «Dette har jeg aldri gjort før. Så det kan jeg helt sikkert»