Må trolig ut med over 100.000 for å få cabincruiser trygt på land

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Ifølge politiet var Bærums-mannen full da han sovende dundret rett på land med motorbåten, skriver Budstikka.no.

Dagen derpå ble trolig tung for Bærums-mannen som dundret rett på Torvøya utenfor Sætre i Hurum sent søndag kveld.

LES OGSÅ: Båtfører sovnet og krasjet cabincruiser på land

Bare regningen fra Drøbak Marineservice, som med to lektere og en del folk reddet den 43 fot store cabincruiseren mandag, kan komme på over 100.000 kroner.

– Jeg regner med at denne jobben fort vil komme opp i det beløpet, sier Per Otto Hansen i Drøbak Marineservice til Budstikka.

LES OGSÅ: Promille og mørke på sjøen er en livsfarlig kombinasjon

– Nær ved å synke

Til Budstikka forteller Rani Skoubo på redningsskøyta Bergesen D.Y. at de reddet båten fra å synke.

– Kort tid etter av vi kom til båten, som da lå på land, skled den tilbake og ut i sjøen. Da tok den inn store mengder med vann. Vi dytte den tilbake på grunn slik at den ikke skulle synke, sier Skoubo til Budstikka.

I over to timer jobbet redningsmannskapet sammen med en brannbåt slik at den ikke skulle synke på stedet hvor det var ca. fire meter dypt.

LES OGSÅ: Reddet tre liv natt til lørdag - ble takket av ordføreren

– Skal redde liv

– Vår primæroppgave er å redde liv. Vi spør aldri om folk har drukket før vi redder eller assisterer mennesker som føler de er i nød. I slike tilfeller, som med denne ulykken er det politiet og eventuell HRS som tar seg av de polisiære oppgavene. Redningsselskapet ønsker likevel å oppfordre folk til å ta ankerdrammen etter at båten er trygt fortøyd, sier kommunikasjonssjef og redaktør Frode Pedersen i Redningsselskapet til Budstikka.

– Dette var ingen stor og kostbar redningsaksjon. Det er ikke snakk om at personen som kjørte på land må betale erstatning etter denne aksjonen, selv om det viser seg at vedkommende var beruset, sier Johann Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Han forteller at det var politiet som hadde ansvaret for aksjonen siden båten ble liggende på land.

Bærums-mannen har trolig lite å hente fra forsikringsselskapet når regningen til Drøbak Marineservice og reparasjoner av båten skal betales.

På generelt grunnlag forteller Informasjonssjef skadeforsikring i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad dette til Budstikka.

– Promille på sjøen er meget alvorlig på lik linje med ruskjøring i bil. Desto høyere promillen er n, desto mindre blir det gitt i erstatning. Er promillen høy vil det ikke bli utbetalt noe som helst.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags