ØSTLANDET: Hun er egentlig fra Konnerud, men bosatte seg i Øvre Eiker. Nå klatrer hun også opp på topp 15-lista av skattebetalere under 30 år i sin nye hjemkommune.

Benedikte Fuglset er oppført med en inntekt på 1.085.246 kroner i 2019, og blir noe overrasket når Drammens Tidende ringer og forteller henne at hun er på den unge topplista.

28-åringen jobber i softwareselskapet ServiceNow som holder til på Lysaker.

Hennes tittel er Commercial Account Executive, og det innebærer at hun jobber med blant annet salg innenfor software.

Få jenter

– Det kan være tekniske løsninger og utfordringer som ikke er ett fast produkt. Det er mye morsommere å jobbe med enn andre ting, men mange er redd for dette, sier hun.

Selv bestemte hun seg tidlig for at hun skulle jobbe innenfor nettopp IT. Og det viste seg altså å være en smart avgjørelse. For etter en treårig bachelorutdanning innenfor salgsledelse og markedsføring ved Høyskolen i Kristiania, er hun allerede oppe på en solid millionlønn – fire år etter siste eksamen.

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle jobbe innenfor IT. Det er få jenter, så de vil ha deg om du blir god. Da vil du alltid ha jobb, sier Fuglset.

– Du blir headhunta

Hun hadde landet sin første relevante jobb før hun var ferdig med studiene. Nå får hun nye jobbtilbud ukentlig. Og dermed har hun også et klart råd til unge jenter som selv vil jobbe for å få seg en karriere innenfor samme felt.

– Hvis du er jente og virkelig går inn for å lære deg dette så er du garantert jobb. En venninne i samme bransje har bytta jobb kanskje fire ganger på seks år. Det skjer fordi du blir headhunta, sier Fuglset.

Samtidig opplever hun at mange jenter er redd for å ta samme karrierevei.

– Mange er redd, bare fordi det er IT. Men om man tør å hoppe i det, lære seg en mer krevende måte å selge på og jobbe med tekniske løsninger, da vil man bli belønnet.

Tre kvinner får plass på topp 15-lista blant de unge skattebetalerne i Øvre Eiker: Maren Sofie Lundteigen, Benedikte Fuglset og Nica Mareluna.