Besøksforbud ved Nesoddtunet: – Helt nødvendig, men en krevende situasjon for mange

Det er nå innført besøksforbud ved Nesoddtunet sykehjem på Nesodden.

Det er nå innført besøksforbud ved Nesoddtunet sykehjem på Nesodden. Foto:

 Etter flere dager med strenge restriksjoner ved Nesoddtunet sykehjem er det nå, fra søndag 15. mars, innført besøksforbud.

DEL

Nesodden: Etter en uke med strenge besøksrestriksjoner ved Nesoddtunet er det nå innført besøksforbud.

– Et nødvendig grep for å bidra til å stoppe smittespredning og beskytte pasientene, melder Nesodden kommune.

– Håndheves enda strengere

– Vi har siden torsdag hatt strenge besøksrestriksjoner for de besøkende, det vil si at dørene våre har vært låst. Men her har vi pasienter som er alvorlig syke og døende, tilfeller der pårørende må få komme. Så langt har pårørende det gjelder avtalt dette med avdelingene, men som følge av besøksforbudet vil dette nå måtte avtales med ledelsen ved hver avdeling, forklarer virksomhetsleder ved Nesoddtunet, Sølvi Bruflat.

– Nå er det stengt. Besøksforbudet vil håndheves enda strengere, understreker hun.

Informerer de pårørende

Bruflat opplyser videre at alle pårørende vil informeres fortløpende.

– Pårørende vil bli oppringt fra avdelingene for å informeres, og i løpet av mandag vil vi også få ut skriftlig informasjon til alle. Ved situasjoner der besøk til sykehjemmet likevel må innvilges, må dette da avtales med leder i aktuell avdeling, sier hun.

– Vi håper jo ikke dette varer lenge. Det er en helt nødvendig, men krevende situasjon for mange, både pårørende og pasienter. Også de ansatte. Per nå har vi ingen positive tilfeller på Nesoddtunet og målet er at vi, med et så inngripende tiltak, klarer å holde det sånn, sier lederen.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken