NAVN: Birgitte Åmli

ALDER: 22 år

BOSTED: Langhus

YRKE: Student, freelancefotograf og har sommerjobb i Amta.

– Hvordan tilbringer du sommeren?

Jeg jobber i Amta hele sommeren. Utenom det så drar jeg på hytta i helgene med samboer, er med venner og drar på stranda når det er sol og varmt ute. Ellers går jeg mye turer i Østmarka med hunden min Atlas som er en liten staffordshire bull terrier.

– Hvordan er det å ha sommerjobb i Amta?

Det er alltid nye utfordringer og høyt tempo som er veldig gøy. Jeg lærer stadig noe nytt om Nesodden og Frogn og blir kjent med veldig mange mennesker.

– Hva er det beste og verste med Nesodden og Frogn?

Jeg er oppvokst nær vannet på Fjellstrand, derfor må jeg nok si at det beste er tilgangen til strender og fantastiske turområder. Jeg flyttet ut av Nesodden til Langhus for å komme nærmere Oslo. Derfor er det verste at det er lang reisevei til Oslo.

– Hva liker du å lese?

Jeg bruker ikke så mye tid på å lese bøker, men jeg elsker å høre på true crime podcaster og andre lydbøker når jeg trener, rir, eller går tur med hunden min.

– Hva er ditt livsmotto?

Om det er noe jeg virkelig ønsker å få til i livet så skal jeg få det til. Vi lever bare en gang!

– Fortell noe om deg selv som folk flest ikke vet

Jeg konkurrerer i gangartsridning med islandshesten min Sòmi fra Kringeland og målet er å satse i de store klassene og reise rundt i verden på stevner. Det hadde vært utrolig gøy. Jeg har drivet med hest siden jeg var 6 år.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et formål, hvem eller hva får pengene?

Jeg er et dyremenneske og derfor blir det veldig naturlig for meg å gi støtte til for eksempel FOD-gården. De hjelper omplasserings hunder og katter med å finne et nytt hjem. FOD-gården har dessverre fått en stor jobb nå fordi flere hunde- og katteeierne ønsker å kvitte seg med kjæledyrene som de kjøpte under pandemien. Det er synd at det ble en trend under pandemien fordi er et større ansvar enn folk skulle tro å ha et dyr i hjemmet.

– Som redaktør i Amta for en dag, hva hadde du satt på dagsorden?

Likestilling, dyrevelferd og hestesport så klart. Hestesport og dyrevelferd er lidenskapene mine og jeg skulle ønske vi skrev flere slike saker.

– Hvem vil du gi en rose?

Etter den tragiske hendelsen den 25. juni ønsker jeg å gi en rose til alle i LGBTQ+-miljøet.

Send Birgitte nyhetstips fra Amtaland på [email protected].