Sunnaas: Heldige Sunnhagen har nemlig en av Jaer skoles musikkorps’ musikanter ansatt som pedagogisk leder. Dermed stilte hele korpset opp i barnehagen for å skape stemning både for barna og pasienter og innlagte på Sunnaas sykehus.

– Det blir jo bare så herlig og en veldig god oppvarming til morgendagen, sier Jenny Elverum Grini, styrer i Sunnhagen.

Hun kan fortelle at de har trent på 17. mai-sanger i lang tid allerede, og er godt forberedt.

– Alle barna har gledet seg veldig til denne dagen, smiler en fornøyd styrer.

Russ ukjent

Da korpset ankommer er pølsene allerede klare, og de tar seg en liten matbit før de skal ta runden rundt sykehuset.

– Det er godt å få trent litt før det braker løs i morgen. Vi er klare. Har øvd i lang tid, og det blir godt å endelig få en ordentlig 17. mai igjen, sier korpsleder Trude Thorsdatter Evensen.

– Ja, det er jo en litt pussig 17. mai. De fleste her husker jo ikke hvordan det var. I februar arrangerte vi karneval. Da var det en som hadde kledd seg ut som russ. Da lurte alle barna på hva det egentlig var, for ingen husket det fra tidligere år, forteller Elverum Grini.

Sykehusrunde

Selv om det var en ny opplevelse for de fleste, la det ingen demper på stemningen. Da toget la ut på sin runde, anført av korpset. Runget heiaropene og flaggene vaiet. Rundt togruta hadde både pasienter og ansatte samlet seg for endelig igjen å få se et 17. mai tog. De vinket og hilste, og det blinket nok i øyekroken både hos den ene og den andre. Og da runden var gjennomført vanket det selvsagt is før det sto leker og moro på timeplanen.

Bildeserie

Se bildene fra Sunnhagen barnehage på Sunnaas.