Avtale med avdød tante i Drøbak må avklares før området kan bygges ut

Satt på vent: Digital volummodell med alternativ bebyggelse. Innfelt en skisse fra adkomst til Høilundveien.

Satt på vent: Digital volummodell med alternativ bebyggelse. Innfelt en skisse fra adkomst til Høilundveien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

-Leilighetene i Bekkenstenveien kan ikke bygges ut så lenge det foreligger en gyldig avtale om det motsatte mellom tomtas eier og min nå avdøde tante, sier Runar Bakken. Foreløpig får han medhold i kommunens planavdeling.

DEL

For to-tre uker siden ble det kjent at Tom Skaiaa ønsker å bygge ut Bekkenstenveien 10, der han kjøpte siste del av området i 2007. Amta har tidligere skrevet at Skaiaa inngikk en privatrettslig avtale med selger om at eiendommen skulle forbli «grønn» og ubebygget.

Men nå har den ene parten i avtalen gått bort. Om avtalen da gjelder er det uklarhet om.

Nevø Runar Bakken sier til Amta at han ønsker forholdet avklart. Det politiske utvalget i kommunen sendte saken tilbake til administrasjonen.

Kommunens advokat vil ikke svare på om det kan bli en kommunal oppgave å avgjøre om avtalen fortsatt gjelder. Hun henviser til plansjef Anne Birgitte Tind:

-I utgangspunktet vil ikke vi gå inn i slike avtaler, men hvis den kan være til hinder for en videre prosess i kommunen må forholdet avklares, sier hun.

-Rent juridisk kan en eiendom reguleres selv om det foreligger en avtale som senere kan være et hinder. Men praktisk sett er det lite hensiktsmessig å ha liggende en uklarhet som kan velte en reguleringsplan etter at man har nedlagt mye arbeid i den. I denne saken har politikerne valgt å sende saken tilbake til oss. Vi har nå bedt forslagsstiller om å få det hele avklart før eventuell videre kommunal saksgang, sier hun.

Artikkeltags