(Østlandets Blad) SKI: Både Øst politidistrikt og Øst 110-sentral meldte torsdag ettermiddag om en brann i en leilighet på Granheimtunet i Ski. Alle nødetatene rykket ut. Det skriver Østlandets Blad.

Ifølge Øst politidistrikt fikk nødetatene melding om brann i et kjøkken i en leilighet i 1. etasje klokken 15:26.

Blokken har fire etasjer. Klokken 15:50 meldte brannvesenet at brannen var slukket og at utlufting var igang, og et par minutter senere meldte politiet at det ikke var ytterligere spredningsfare. En person ble sjekket av ambulansepersonell, og ble sendt til Ahus for behandling etter å ha pustet inn røyk, ifølge politiet.

Sto og ventet

På parkeringsplassen utenfor blokka sto en rekke personer som var evakuert. Stemningen var rolig, og folk sto og småpratet. Mens ØB der, var både politifolk og brannfolk på stedet i full aktivitet, lenge etter at selve brannen var slukket. En etter en av beboerne ble bedt om å levere nøklene sine, slik at brannvesenet kunne sjekke tilstanden til den enkelte leiligheten, hvorvidt det var mye røyk inne, eller om de kunne flytte tilbake. Minst et av parene som sto og ventet fikk beskjed om at de ikke kunne komme hjem igjen i dag.

Flere av naboene ØB snakket med på stedet, hadde vært hjemme da det begynte å brenne.

– Vi bor i leiligheten over. Så så vi masse røyk, og vi måtte komme oss ut. Da var det tett med røyk i gangen. Men det var jo ikke så langt ned, forteller en av dem.

Fikk en telefon

Ifølge paret var nødetatene raskt på stedet. En av de andre naboene i tredje etasje, forteller at hun ikke merket røyken mens hun var inne i boligen.

– Jeg var tidlig ute. Jeg tok heisen ned, så jeg merket ikke noe oppe. Det var en som ringte til meg og sa at det brenner borte hos dere. Gå ut og sjekk, sa hun til meg. Så jeg bare gikk ut.

De forteller at de ble spurt med en gang de kom ut om de hadde blitt utsatt for røyk.

Vi oppdaterer saken

Les også

Airbnb-leieboeren hadde narko-fest og stakk av med bunaden: Da gjorde nesoddingen noe svært uvanlig