ÅS: – Klart det er gøy, og et bevis på at vi her ved Bringebærlandet gjør noe bra, sier Åse Marit Thorbjørnsrud.

Den smakfulle dessertvinen har kommet seg til NM-finalen i Det norske måltid 2019 med mulighet for at de røde dråpene kan få enda mer heder og ære.

Mange vil tro at Bringebærlandet ligger i Frogn, men Thorbjørnsrud sier at gården Østre Torp har postadresse Ås.

– Det spiller for så vidt liten rolle. Bringebærlandet ligger i grenselandet Ås/Frogn, sier vinprodusenten, som har med seg ektemannen Roy Andersen i jobben med å trylle frem den populære dessertvinen.

Årets godbit

Det var gjennom en konkurranse i Oslo 5. september at Bringebærlandet kvalifiserte seg til finalen i Det Norske Måltid. Dommerpanelet i Oslo både luktet, smakte og diskuterte før de bestemte seg for at Bringebærlandet og Åse Marit Thorbjørnsrud skal konkurrere i klassen «Årets godbit» i finalen som arrangeres i Stavanger 10. januar neste år.

Det er for øvrig tre finalister i klassen der Bringebærlandet skal delta med sine dessertvin.

Finalistene til Årets godbit i Det Norske Måltid 2019

Årets godbit: Nordlyssjokoladen, Jentene på Tunet – Chocolatier, Trøndelag
Årets godbit: Bringebærlandets Dessertvin 2018, Bringebærlandet, Akershus
Årets godbit: Midsummer Hot Salt, Midsummer & North Sea Salt Works, Rogaland/Møre og Romsdal

Kilde: detnorskemaltid.no

– Det er en anerkjent kåring vi skal være med på, og av den grunn håper vi selvsagt på å gjøre det bra, sier Thorbjørnsrud.

– Øker salget for hvert år

Bringebærlandet startet produksjon og salg av dessertvin i 2017, og siden har pilene bare pekt en vei. I 2017 ble det solgt 1000 flasker. I 2018 forsvant 4000 flasker fra hyllene.

– Vi har ikke tallene for 2019, men kan fastslå at både dessertvinen og isvinen vår er populære. Salget av viner øker for hvert år, sier Åse Marit Thorbjørnsrud.

– Vi har vunnet allerede

I dag har Roy Andersen og Åse Marit Thorbjørnsrud flyttet vinproduksjonen til nabogården. At de nå har kommet til finalen er de overlykkelige for, men på spørsmål om hva de tenker om fortsettelsen og selve finalen sier Thorbjørnsrud dette:

– Vi har vunnet allerede ved å være en av finalistene!

– Er det noen du vil trekke frem i deres ferd mot å produsere populære viner?

– Ja, absolutt. Våre mange venner, og spesielt vil jeg trekke frem Anika Perisic, Dag Ragnar Fossum Af Darre og Ingjerd Hanevold. Takk også til grafisk designer Enzo Finger, som har laget etiketten til vinflaskene, sier Thorbjørnsrud.

 

– Dette er vi stolte av

Turistsjef i Frogn, Atle Conradsen har fått med seg at Bringebærlandet nå er med i finalen i Det Norske Måltid 2019.

– Helt fantastisk, og en slik nominasjon er med på å sette hele Frogn kommune på kartet. Kåringen i Det Norske Måltid for 2019 er en anerkjent kåring, og selvsagt håper jeg på at Bringebærlandet går helt til topps i forbindelse med kåringen i Stavanger i januar neste år, sier Conradsen.