• Navn: Brit Elin Moen
  • Bosted: Fjellstrand
  • Alder: 60
  • Yrke: Ufør spesialsykepleier psykisk helse og familie- og parterapeut m.m.

– Du har akkurat flyttet inn i en av de nye leilighetene i Persilengskogen på Fjellstrand. Hvordan er det?

– Utfordrende, da det er byggeplass rundt. Det er herlig når eget uteområde begynner å komme på plass. Solide materialer og romslig leilighet. Fjellstrand er mer tettbygd enn forventet, men fortsatt en oase. Jeg har bodd rundt om på Nesodden siden 1997.

– Har du noe drømmereisemål?

– Peru og Afrika for å se gepard spesielt, de fire store og se område og møte folk jeg er med å støtte gjennom WoSNED «kvinner støtter kvinner».

– Hva lager du helst til middag, eller vil helst bli servert?

– Ja takk begge deler. And med kokossaus i rød karri fra Flaskebekk Bistro, grillpølser av kylling og hjemmelaget smoothie er sommerfavoritt, og alt annet som er godt uten melk og gluten.

– Hva ser du helst på TV?

– Science fiction og psykologiske thrillere. Selvfølgelig Greys Anatomi og The Good Doctor.

– Kan du fortelle noe om deg selv som folk flest ikke vet?

– Jeg ble skadet i trafikkulykke som barn to ganger, dertil senskader. Fryktelig å måtte uføretrygdes. Jeg har to nakenhunder, en kinesisk nakenhund og en peruviansk nakenhund miniatyr, som er nasjonalhund i Peru og urhund – den første i Norge. På bildet har jeg nettopp hentet henne i Finland, 15. mai.

– Hva liker du å lese?

– Aller mest å lære nytt fagstoff, for tiden om hund. Ellers skjønn-, samtidslitteratur, gjerne med eksotisk og, eller litt overnaturlig tilsnitt.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et lokalt formål, hvem eller hva får pengene?

– Det må være til en lokal avdeling for oppsøkende terapi med hund, spesielt til ensomme eldre.

– Hvem vil du gi en rose?

– Mamma Jorun Moen (snart 85) som fortsatt holder ut klager fra datteren sin. Ellers vil jeg gi en ekstra takk til alle dem som holder ut å jobber i helsetjenesten, særlig den kommunale, de er hverdagshelter.