Opel Senator ble vist første gang i 1977 og var etterfølgeren til Opel Commordore som var Opels luksusbil.

Luksuriøs var også Senator. Ikke helt uten grunn. Dette var nemlig modellen som skulle ta opp kampen mot merker som BMW, Audi og Mercedes. Opel ville rett og slett ha en bit av premium-kaka de også. Men Opel sitt forsøk bar ikke de ønskede fruktene.

Bilen var absolutt ingen fiasko. Den fikk mye presseomtale og oppmerksomhet. Hadde man en Senator i oppkjørselen, var man «kar», uten tvil. Dette var både dyrt og gromt da det var nytt. Men som nevnt: De klarte ikke å fullføre premium-løpet, selv om en del biler faktisk ble solgt.

Landet rundt

Under fanen «Landet rundt» ønsker vi i Akershus Amtstidende å gi våre lesere tilgang til noen av de beste, artigste og viktigste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge, inkludert Nettavisen og Broom. Dette er én av dem.

I dag er det langt mellom hver gang man ser disse langs veien. Men en som bruker bilen, i alle fall på sommeren, er Lars Richard Upsahl. Han har nemlig fått tak i ett uvanlig fint eksemplar av luksus-Opelen. En bil han er svært fornøyd med. Faktisk så fornøyd at han aldri skal selge den, i følge ham selv.

Les mer om både Lars Richard og uvanlige Opelen her:​

Lars Richard bruker Senatoren bare om sommeren. På vinteren står den i garasje. Foto: Privat

Bilen:

Merke, modell: Opel Senator 2.5i

Hvor lenge har du eid den? Siden 26. juni 2017.

Hva har du gjort med den? Har ikke vært behov for å gjøre så mye med den, bare byttet plugger, polert den og satt inn DAB+ Radio/CD-spiller. Så klart med skjult DAB-adapter koblet til den originale antenna.

Liker best med bilen: Utseendet og komforten! Dette er den mest behagelige bilen jeg noensinne har kjørt.

Topp 5: Bilene med de beste kallenavnene

Interiøret er ikke ulikt det vi finner i den billigere Opel Rekord. Lars Richard skulle ønske at første eier hadde puttet på noe mer ekstrautstyr da bilen var ny. Foto: Privat.

Liker minst med bilen: Det er egentlig ingenting jeg misliker med den. Eller... Må være at første eier var kjip på utstyrslista. Bilen har veldig lite utstyr. Kun sentrallås, kjørecomputer og 5-trinns manuell girkasse.

Beste opplevelse med bilen: Det var første turen i fjor sommer hjem fra Tønsberg! Da koste jeg meg skikkelig!

Framtidsplaner for bilen: Beholde den original og ha den lenge! Denne selger jeg IKKE! Samt nyte flest mulig veteranbil-treff nå på sommeren.

Drømmebil: BMW Alpina B7 S Turbo.

Annet: Kjapp historie om bilen: Kjøpt ny i 1985 på OP Fure AS i Bodø. Var i samme familie helt fram til 2006. Etter det har den vært en del rundt forbi i landet. Bilen har nå gått 181.000 km, så er forholdsvis lav km. stand på den. Bilen er bortimot rustfri og aldri kjørt på saltede veier. Jeg er eier nummer ni. Dette er en sommerbil og den står lagret tørt i garasje på vinteren.

Les også: Gjetter du hva denne saken gjorde?

Eieren:

Denne bilen skal holdes original og tas godt vare på, lover den unge og entusiastiske eieren. Foto: Privat.

Navn: Lars Richard Upsahl

Alder: Jeg er 22 år gammel.

Bosted: Mosby, 10 km nord for Kristiansand sentrum.

Litt om meg selv: Veldig interessert i gamle biler og egentlig alt mulig rart. Har også hatt Trabant 601, Lada 1600 L 2106, Audi A6 2.6 V6 Quattro, BMW 520i E34, BMW 520iA E39 og Mercedes-Benz E230 W124. Bytter jevnlig bruksbil, men Opel Senatoren skal jeg aldri selge.