- Vinmonopolet holder åpent under koronautbruddet. Nå merker vi en merkbar økning i salget, etter at grensehandelen, taxfree-salget og utelivet gikk i dvale, forklarer Nordahl.

– Det kan jeg bekrefte, sier daglig leder ved Vinmonopolet i Drøbak, Bjørn Nygaard.

Sterk økning

Jens Nordahl er ikke ett sekund i tvil om at det er stoppen på grensehandelen, stengte kafeer og restauranter og nærmest full stopp på taxfreesalget som gjør at Vinmonopolet merker en økning i salget.

– Vi selger langt mer enn vanlig, og vi forventer å selge mer i dagene og ukene som kommer, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til NTB.

Nordahl fortsetter med å fortelle at på en normal uke selger Vinmonopolet rundt 1,6 millioner liter drikke, mens de den siste uken har solgt 2,1 millioner liter.

– Har du tall for hvor mye vinmonopolene i Frogn og Nesodden ha økt?

– Nei, jeg har vi ikke rukket å fremskaffe disse tallene. Men med pendlerkommuner som Frogn og Nesodden er det ikke unaturlig at omsetningen ved vinmonopolene i disse to kommunene øker når folk har hjemmekontor eller er permittert, sier Nordahl.

Nordahl fortsetter med si at salget ved vinmonopolene nå er mer spredd ut over hele dagen, og dette forklares med at flere er hjemme om dagen.

– Tror du det totale alkoholkonsumet er økt?

– Jeg håper ikke det. Vi oppfordrer folk til moderasjon. Historiske tall viser at alkoholkonsumet går ned i krisetider, sier Nordahl.

– Folk kjøper med seg mer

Ved Vinmonopolet Drøbak bekrefter butikksjef Bjørn Nygaard at det handles mer.

– Det er omsetningsøkning uten at jeg sitter på tall. Det er også et jevnere sig av kunder hele dagen.

– Hva tror du årsaken til dette er?

– Noen frykter kanskje at vi skal stenge, men det trenger de ikke. Vinmonopolet skal holde åpent som normalt. Som de fleste andre pol i landet har vi merket en omsetningsøkning de siste dagene, sier Bjørn Nygaard.

Ved Vinmonopolet på Nesodden sier butikksjef Micaela Strålman at de også merket en økning i omsetningen tidlig i forrige uke.

– Da var torsdag den største dagen. Nå ser det ut til at vi er i ferd med å komme tilbake til normalen, de siste dagene har vi hatt færre kunder enn i forrige uke. At vi fikk en økning i salget skyldes nok alle pendlerne som nå handler lokalt. Butikkene i Oslo sentrum har jo nedgang i disse dager, sier Strålman.