Næringsrådet mener spørreundersøkelse er en dårlig idé

Samarbeid: – Det viktigste bransjen og politikerne kan gjøre, er å få saksbehandlerne til å bli, sier Sindre Sandberg.Foto: Tora Lind Berg

Samarbeid: – Det viktigste bransjen og politikerne kan gjøre, er å få saksbehandlerne til å bli, sier Sindre Sandberg.Foto: Tora Lind Berg

Artikkelen er over 3 år gammel

Byggmester Sindre Sandberg mener politikernes krav til byggesaksavdelingen stikker kjepper i hjulene for bransjen.

DEL

Høyres forslag om spørreundersøkelser blant tiltakshavere om hva som fungerer og ikke fungerer i byggesaksavdelingen til Frogn kommune faller ikke i god jord hos bransjemann Sindre Sandberg.

Han frykter kravet fører til mer byråkrati og enda lengre ventetider for byggesøknader i Frogn, som er akkurat det motsatte av politikernes mål.

– Spørreundersøkelser er en uting. Det har jeg ikke tid til. Vi får slike hver dag her i Frank Kristiansen AS. Mitt første spørsmål er alltid «er dette lovpålagt?». Hvis svaret er nei legger jeg på, sier Sandberg.

Han tror spørreundersøkelser ikke gir gode svar, men irriterte svar fra irriterte byggeledere. I tillegg frykter han det vil ta enda mer ressurser fra hardt pressete saksbehandlere.

Tre tiltak

Sandberg og Frogn næringsråd har tre konkrete tips til hva politikerne kan gjøre for å hjelpe byggesaksavdelingen:

Færre oppgaver til byggesak.

Ha flere politiske møter.

Bemanne opp avdelingen.

– Det er ikke det at de ikke vil, de bare får ikke ressursene til å strekke til, sier Sandberg.

Avdelingen har seks stillinger, men i realiteten er det bare tre personer som behandler søknader, samt en drøy halvstilling på servicetorget. Sandberg frykter signalene som politikerne nå sender vil føre til høyere omløp av ansatte.

– Det blir ikke bedre spill av å skyte pianisten. Det viktigste er å få saksbehandlerne til å bli, sier Sandberg.

Samarbeider

Han påpeker at næringslivet allerede har opprettet en god dialog med byggesaksbehandlerne gjennom næringsrådet. For et par uker siden hadde partene sitt andre møte, med mål om å identifisere og kvitte seg med tidstyver i byggesaksprosesser. Kommunen stilte opp med fem ansatte.

– Hvor var politikerne under møtet på Sjøstjernen? Jeg så ingen, sier Sandberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.