Gå til sidens hovedinnhold

Byr på noen historiske tilbakeblikk i Drøbak

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

U3A i Drøbak belyser byens historie. Hamskiftet, kunstnerbyen, porten til omverdenen er noen stikkord som kan nevnes. Jan-Erik Klynderud fører oss tilbake 100–150 år i sitt foredrag, som omhandler noen episoder og milepæler som preget Drøbak i tiden fra ca. 1870 – til noen tiår ut på 1900-tallet.

– Når fikk byen sin nye innfartsvei? «Blomsterbyen», og «Rosenes by», men hvorfor og når ble byen kjent som dette? Hadde unionsstridigheter og krigsforberedelser noe med Drøbak å gjøre? Når ble Drøbak tilknyttet telefonsambandet? Hvorfor ble hun kalt «Mjælføyka»? Fartsbegrensning i Drøbaksundet? Dette er noen av de mange tema og spørsmål du vil få svar på under foredraget på Cafe Sjøstjernen, forteller Thor Stein Mogen.

Jan-Erik Klynderud er født og oppvokst i Drøbak, og med sin familiebakgrunn mener han selv at han er å regne som urinnvåner. Hans interesse for lokal historie om Drøbak er betydelig.

– Med 20 artikler i vårt lokale «Pensjonistnytt» har han omtalt minner fra guttedagene og sin oppvekst i Drøbak i årene etter krigen.

– Klynderud har arbeidet 37 år i justissektoren; Oslo og Follo politikammer, Sysselmannen på Svalbard, Kripos, og Forbundssekretær i Norsk Politiforbund, og vært engasjert som lærer ved Politiskolen. Han er aktiv og engasjert i lokale forhold, og har for lengst passert pensjonsalderens nedre grense.
Velkommen til Sjøstjernen torsdag 19. september, sier Mogen.

Kommentarer til denne saken