Drøbak: Det er intet mindre enn en megasterk rekordholder som skal løfte showet når sirkuset kommer til byen torsdag.

Den sterke mannen er Denis Ilchenko (33) og han er kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show. Sirkusdirektør Arild Arnardo mener det er showets største trekkplaster fordi de færreste har sett noe lignende før.

– Jeg har fått et inntrykk av at dette har blitt en «snakkis» på tidligere show. Jeg tror ikke det vil endre seg nå, og at det vil være stor interesse rundt torsdagens forestilling, forteller Arnardo til Amta.

Han gleder seg spesielt til å komme til Drøbak, og forteller at de pleier å bli godt mottatt.

– Vi får en følelse av at vi er velkomne i Drøbak. Det smitter over på artistene, slik at det blir en bedre forestilling.

Forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth.

 

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspressfart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte ideer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur framført av hestepedagog Yvonne Lübben. Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde. 

I 2018 er det 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

– Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, jo da, vi viser virkelig muskler i år, avslutter sirkusdirektør Arild Arnardo.